Șpăgile pentru rețetele false, cărate cu plasa pentru medicii oncologi. Vezi care...

Șpăgile pentru rețetele false, cărate cu plasa pentru medicii oncologi. Vezi care era mercurialul

4
DISTRIBUIȚI

medici deva 5

Ancheta procurorilor DIICOT în dosarul megafraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer, dosar în care au fost arestați zece medici, farmaciști și patroni din Deva, a scos la iveală detalii incredibile despre modul în care se furau banii Casei de Asigurări de Sănătate, sub pretextul ajutorării pacienților. Între firmele deținute de către inculpați s-au plimbat facturi din care reieșea faptul că s-ar fi vândut cantităţi importante de medicamente, care au fost decontate în baza unor reţete false emise de cei doi medici oncologi arestaţi – şefa secţiei de la Spitalul Judeţean din Deva, Mezo Elisabeta şi medicul Alina Popa. Numai în cazul firmei Viafarm Pluriserv SRL, controlată de Tatiana Făgădar, în 2010 s-au înregistrat achiziţii de 1.638 lei şi livări de 3.019.824 lei. În cazul Empiric Trade SRL, nici o firmă din ţară sau străinătate nu a declarat că ar fi livrat medicamente acesteo societăţi, dar a emis facturi, fiind una dintre firmele intermediare folosite în lanţul de fraudare a statului.

Medicii oncologi sunt acuzaţi că au emis reţete false în baza cărora au fost decontate sume importante de bani. Când pacienţii veneau pentru tratament sau consult, acestea le prescriau reţete, dar nu le înmânau.


În unle cazuri medicamentele erau altele, mult mai scumpe, decât cele pentru bolile de care sufereau. Ulterior, reţele erau trimise, în ultima perioadă, la farmacia Hygeia Dava Com. O parte din reţetele falsificate au fost duse chiar de soţul doctorului Alina Popa, fost maior SRI. Şefa farmaciei, Ramona Goia, a recunoscut  în faţa anchetatorilor că doctoriţele făceau bani şi când dădeau tratamente bolnavilor de cancer – pentru fiecare patru flacoane de neurecormon prescrise le dădea o şpagă de 150 lei, reţetel ajungând doar la ea în farmacie prin intermediul celor de la farmacie, pacienţii nevăzând niciodatată reţetele. Tot atât primea şi şefa de secţie. Goia a declarat că în perioada 2009 -2012 i-a dat Alinei Popa suma de 50.000 lei, iar Elisabetei Mezo între 10.000 – 15.000 lei. „Faptele de dare şi luare de mită de către inculpatele Goia şi Popa sunt evidenţiate în declaraţia martorei Deviczi Maria Lucia, care menţionează că, alături de neurecormon, aşeza în plasă suma aferentă, întâmplându-se, la un moment dat, ca inculpata Popa Alina Laura să predea pacientului plasa cu medicamente fără să remarce prezenţa banilor, să o sune apoi pe inculpata Goia Ramona, nemulţumită că nu a primit suma pretins, apoi, lămurită fiind de aceasta, să îl cheme înapoi pe pacient pentru a-şi recupera mita”, se arată în actele de la dosar.

4 COMENTARII

  1. Astia’s doar niste salbaticiuni si javre umane , nu doctori si farmacisti . Puscarie pe viata , sa iese din puscarie doar morti in bodybag .

  2. Domnul Tilipau…patron de farmacie si-a facut doar el casa de aproape 1 milion de euro in Timisoara…este unul dintre cei bagati in puscarie. Oare sumele despre are se spune ca s-au furat …nu sunt putin cam mici ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.