Studenţii de la Medicină iau lecţii de la profesori renumiţi din Europa...

Studenţii de la Medicină iau lecţii de la profesori renumiţi din Europa și SUA

0
DISTRIBUIȚI

stethoscope-backgrounds-wallpapers

Profesori din universităţi medicale din Statele Unite, Austria, Anglia sau Ungaria se află între 15 şi 17 aprilie, la Timişoara, ca să participe la evenimentul „Zilele Educaţiei Medicale – Timişoara 2013”. Timp de trei zile, studenţii, masteranzii şi cadrele didactice din universitatea timişoreană vor avea posibilitatea să participe la o serie de conferinţe şi workshop-uri pe teme educaţionale medicale, aşa cum este informatica medicală, medicină minte – trup, metodologia învăţării, abilităţi clinice şi simulare, cum trebuie obstetricienii să se comporte în timpul naşterii de urgenţă sau managementul informaţiei în educaţia medicală pe baza unui model de spital virtual.


Mâine, câţiva studenţi din Timişoara vor fi pentru o zi profesori şi vor vorbi despre cum pot studenţii să fie mai motivaţi să înveţe lucruri noi şi despre formarea medicală de bază.

Lucrările prezentate în cadrul Zilelor Educaţiei Medicale vor fi coordonate de membri marcanţi ai lumii academice medicale naţionale şi internaţionale, la eveniment fiind invitaţi şi profesori din universităţile medicale din Cluj, Iaşi, Târgu Mureş sau Craiova. Printre numele importante pe plan internaţional se numără Ferenc Bari de la Universitatea de Medicină din Szeged, Richard Marz şi Angelika Hofhansl din Viena, David Taylor din Liverpool, Michael Schmidts din Berna şi Aviad Haramati din Washington.  „Zilele Educaţiei Medicale – Timişoara 2013” este un eveniment coordonat de rectorul Universităţii de Medicică şi Farmacie „Victor Babeş”, Marius Raica, şi este organizat în cadrul parteneriatului POSDRU „Calitate şi competenţă profesională europeană în educaţia medicală şi în managementul activităţilor educaţionale”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.