Sunete reggae cu britanicul Deadly Hunta, la Timişoara

Sunete reggae cu britanicul Deadly Hunta, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

deadlyhunta2

Unul dintre cei mai experimentaţi artişti ai scenei de muzică reggae din Marea Britanie, Deadly Hunta, va susţine un eveniment de excepţie la sfârşitul acestei săptămâni în Timişoara. Evenimentul este prilejuit de aniversarea a doi ani de existenţă a revistei online Reggaelize it.

Deadly Hunta şi-a început cariera la începutul anilor ’90 în cadrul sound system-ului African Roots and SkyJuice. În 1994, a mers în Jamaica unde a avut oportunitatea să înregistreze în studioul Bobby Digital.


Din acel moment a realizat conexiunea lui cu muzica şi faptul că aceasta ar putea deveni o carieră pentru el. În următorii ani, Hunta a susţinut numeroase concerte alături de artişti precum Glamour Kid, Silvier Taylor, Daddy Freddy şi mulţi alţii. În 1996 a semnat un contract cu casa de discuri MCA, unde a câştigat multă experienţă în turneele din Marea Britanie şi l-a însoţit pe Buju Banton în turneul acestuia. A lucrat în mai multe proiecte de-a lungul timpului, iniţial alături de Bobby Digital, şi mai târziu într-o trupă hip-hop ragga numită Coalition. Cu această trupă, a apărut în cadrul show-ului de la BBC a lui John Peel şi în concerte alături de Super Naturals şi Mad Professor.
De-a lungul anilor, artistul a avut ocazia să susţină concerte alături de nume ca Wu Tang sau Ice şi a fost  invitat la majoritatea festivalurilor reggae din Europa, fiind recunoscut în prezent ca unul dintre artiştii Reggae/Dancehall/Hiphop de top ai Europei.

De încălzirea astmosferei, precum şi de after party se vor ocupa băieţii de la Irie Warriors Soundsystem, al doilea soundsystem din România şi organizatori ai festivalului Reggae Pon Di Hills. Ei cântă atât piese clasice, cât și piese noi în stilul sound system care te poartă într-o călătorie de la începuturile reggae la rub a dub, de la dancehall digital la one drop şi uk dub. Evenimentul va avea loc vineri la Setup Venue, de la ora 22.00, iar biletele de intrare costă zece lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.