Supergrupul timişorean Rezident Ex lansează primul său album, Alfa

Supergrupul timişorean Rezident Ex lansează primul său album, Alfa

2
DISTRIBUIȚI

rezidentex3

Supergrupul format din instrumentişti care au scris istorie în rockul românesc şi rockul internaţional, Rezident Ex, îşi lansează albumul de debut Alpha printr-un concert ce va avea loc la clubul Daos.

Turneul de lansare a primului album al trupei debutează în Bucureşti în data de 1 mai, urmând ca celelalte două concerte stabilite până în acest moment să se desfăşoare în Timişoara pe 3 mai şi în Arad, în data de 4 mai. „Alpha este un simbol. Înseamnă un început, dar poate fi considerat şi sfârşitul unui drum anterior“, spune Tavi Iepan despre acest disc care conţine piesele pe care el le-a compus pentru Cargo, înainte de a emigra în Germania, dar şi o piesă nouă, „Catedrala sufletului”, compusă special pentru vocea lui Kempes.

Muzica şi textele îi aparţin lui Tavi Iepan (cu excepţia piesei „Închis, caz de boală”, al cărei text este scris de Mircea Jebelean), de producţia muzicală s-au ocupat Tavi Iepan şi Adrian Popescu, iar grafica a fost realizată de Christian Podratzky.


 Primul concert al super-grupului timişorean Rezident Ex a avut loc anul trecut în luna august. Ideea înfiinţării a apărut atunci când compozitorul şi chitaristul Tavi Iepan, fondator al grupului Cargo şi Adrian Popescu, chitarist al aceluiaşi grup la începutul anilor 90, s-au reîntâlnit într-un club din Arad, cu Simona Ioncu, soţia  lui Ovidiu Ioncu- Kempes, vocea-emblemă a formaţiei Cargo, care i-a anunţat că acesta îşi doreşte să se întoarcă pe scenă.

Formaţia „muzicienilor călători”

Proiectul unui supergrup din care să facă parte unii dintre cei mai buni muzicieni români, risipiți în cele patru zări, dublată de plăcerea de a cânta din nou acasă, a prins repede contur și astfel au început înregistrările pentru un album. În paralel, pentru a marca acest nou început, Tavi Iepan lucrează la cel de-al doilea album al supergrupului Rezident Ex, cu piese noi, compuse special pentru vocea lui Kempes, la care îşi aduc contribuția toţii membrii formaţiei.

Trupa respiră aerul și istoria rockului timișorean și a locurilor în care componenții acestui supergrup spectaculos trăiesc astăzi: Adrian Popescu (chitară, inginer de sunet, absolvent S.A.E.) la Paris, Christian Podratzky (bass), la Berlin, Florin Cvaşa (percuție), la Timișoara, Ovidiu Ioncu – Kempes (voce), la Brisbane, Tavi Iepan (chitară) la Hamburg. Toți acești muzicieni au făcut parte, de-a lungul anilor, din formații care au scris istorie în rockul românesc: Progresiv TM, Pro Musica, Cargo, Neurotica, Metamorf, Abra, Impact. Lor li se adaugă chitaristul german Matthias Lange, pe care prietenia cu Tavi Iepan l-a convins să vină să cânte în România.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.