Suporteri ridicaţi în urma unor percheziţii. De ce sunt acuzați după un...

Suporteri ridicaţi în urma unor percheziţii. De ce sunt acuzați după un meci marcat de violențe

0
DISTRIBUIȚI

microbisti-microbi-suporteri-rapid-steaua-torte-giulesti

Treisprezece suporteri au fost ridicaţi, astăzi, în urma unor percheziţii, după ce s-ar fi bătut la finalul meciului din 14 aprilie, de pe stadionul Giuleşti – Valentin Stănescu, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei, potrivit Mediafax. Poliţiştii au făcut opt percheziţii şi au ridicat 13 persoane, fani ai echipelor Rapid și Steaua, dintre care cinci aveau emise pe numele lor mandate de aducere. Acestea au fost aduse pentru audieri la Poliţia Sectorului 5, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, precizând că suporterii sunt acuzați de încăierare și ultraj.

Dintre cei 13, şapte sunt suporteri ai echipei Steaua şi şase sunt suporteri ai Rapidului. Aceştia au fost surprinşi în timpul incidentelor din 14 aprilie de camerele de supraveghere sau au fost filmaţi de oamenii care locuiesc în zonă. Cei 13 suporteri sunt acuzaţi de încăierare şi ultraj contra bunelor moravuri. Unii dintre dintre aceştia s-ar fi luat la bătaie după meciul Rapid – Steaua, pe străzile Ion Nedeleanu şi Vasile Topliceanu. Anchetatorii au găsit la percheziţii bâte şi săbii, au precizat sursele citate. Potrivit unor surse din Poliţie, printre cei ridicaţi în urma percheziţiilor ar fi şi un component al echipei de rugby Steaua Bucureşti.

Meciul dintre Rapid şi Steaua, din 14 aprilie, de pe stadionul Giuleşti – Valentin Stănescu, terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), în derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, a fost marcat de incidente atât la început, cât şi spre final. Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. Şase torţe au ajuns pe teren, în jumătatea echipei Steaua, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta.


La solicitarea arbitrului Sebastian Colţescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin staţia de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii şi torţe în teren pentru că FC Rapid riscă sancţiuni. Şi la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jocul a fost întrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. După ce fundaşul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticlă în teren, iar Chiricheş a căzut lovit de un obiect mic. În direcţia managerului Mihai Stoica s-a aruncat inclusiv cu un scaun. Arbitrul Sebastian Colţescu a decis întreruperea meciului, după care a avut loc un meleu între jucătorii şi oficialii celor două echipe. Arbitrul i-a invitat pe jucători la vestiare şi le-a cerut să nu mai stea în mijlocul terenului. Jucătorii stelişti şi managerul Mihai Stoica au încercat să ducă o parte din obiecte către oficialii LPF, dar au fost împiedicaţi de jucătorii şi oficialii rapidişti. Imediat după marcarea golului egalizator, Mihai Stoica a ieşit de pe banca de rezerve şi a fost lovit de o sticlă aruncată din tribune.

FC Rapid a fost amendat cu 60.000 de lei de Jandarmeria Bucureşti, după incidentele de la meciul cu Steaua. Clubul a fost sancţionat pentru că nu a interzis amplasarea bannerelor publicitare pe gardul care delimitează terenul de tribună şi pentru că a permis accesul în arena sportivă a persoanelor aflate în stare de ebrietate sau care aveau asupra lor materiale pirotehnice.

De asemenea, firma de pază a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite de jandarmi privind prevenirea şi combaterea violenţei pe stadion. În 16 aprilie, de Comisia de Disciplină a LPF a sancţionat clubul Rapid cu disputarea a şase etape fără spectatori şi 90.0000 penalitate sportivă, iar managerul FC Steaua, Mihai Stoica, cu cinci luni de suspendare şi 10.000 de lei penalitate, declarau pentru MEDIAFAX surse din cadrul ligii. Incidentele de la partida Rapid – Steaua i-au adus, de asemenea, team-managerului FC Rapid, Dănuţ Perjă, o suspendare de o lună şi o penalitate de 320 de lei. Antrenorul echipei Rapid, Marian Rada, tehnicianul Stelei, Laurenţiu Regchecampf şi team-managerul stelist Marius Ianuli au primit fiecare sancţiuni cu 320 de lei penalitate sportivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.