Tavi Iepan, de la Rezident Ex: „Mă bucur că am reuşit să...

Tavi Iepan, de la Rezident Ex: „Mă bucur că am reuşit să fac albumul cu un echipaj aşa de bun“

0
DISTRIBUIȚI

rezidentex (29)

Cu câteva zile înaintea de lansarea albumului de debut al formaţiei Rezident Ex, Tavi Iepan se declară cât se poate de bucuros fiindcă a reuşit să finalizeze discul Alpha, alături de un „echipaj aşa de bun“.

„Pentru mine personal a fost o alergare  destul de lungă ca să reuşesc să pun muzica pe care am compus-o pe un album şi să particip la toate etapele ce presupun acest lucru. Se pare că Frank Zappa avea dreptate când spunea că uneori  viaţa este ca un film Western şi băieţii buni câştigă până la urmă. Mă bucur cu atât mai mult cu cât am reuşit să fac albumul cu un echipaj aşa de bun, cu colegii mei de la Rezident Ex. Cred că fiecare compartiment este o clasă pentru el şi cred că prospeţimea în sunet pe care o dau «cei noi» Matthias, Christi şi Florin îmbinată cu «rădăcinile» pe care le avem Adi Popescu, Kempes şi cu mine au dat acestui disc o dimensiune de care sunt mândru“, spune el.

Albumul Alpha a fost pus la cale de un grup de muzicieni adunaţi din cele patru colţuri ale lumii şi a fost mixat tocmai în Statele Unite Ale Americii, de Chris Graham. Echipa compusă din Tavi Iepan (Hamburg – ex Progresiv TM, Cargo, Flying Wood, Locatarii), Christian Podratzky (Berlin –  ex Impact, Pro Musica, Poems for Layla, Abra), Matthias Lange ( Hamburg – ex Metalium, Sinner), Florin Cvaşa (Timişoara – ex Neurotica), Adrian Popescu (Paris – ex Metamorf, Cargo), Kempes (Australia, ex-Cargo) lansează albumul Alpha în data de 1 mai la Bucureşti, urmând ca lansarea timişoreană să se desfăşoare în data de 3 mai, la clubul Daos.


„Sunt mândru de colaborarea mea cu Kempes, cu care ne-am întâlnit muzical pentru prima oară efectiv la imprimările pentru disc. Eu am încercat să scot în evidenţă la el o latură interpretativă care a fost după părerea mea prea puţin exploatată în trecut, unde îl caracterizau preponderent pasajele în «forţă». Pe Alpha auzim un Kempes complex cu foarte multe faţete, care sunt sigur că au întregit «imaginea» lui şi ce înseamnă el astăzi şi în următoarea perioadă ca lead vocal. Cu ocazia albumului ne-am întins şi mai mult şi geografic, masteringul a fost făcut de Chris Graham în Statele Unite, care s-a declarat extrem de încântat de colaborarea cu trupa noastră şi care a spus că muzica noastră este ceea ce se numeşte acolo Rock Anthems“, ne-a mai declarat Tavi Iepan.

Primul album Rezident Ex, Alpha, conține piesele compuse de Tavi Iepan în perioada Cargo. Unele dintre ele sunt deja hituri, dar sunt și compoziții pe care marele public nu le cunoaşte. Toate au contribuit, atunci când au fost compuse, la cristalizarea unui stil important pentru muzica rock din România şi era firesc ca ele să reprezinte şi pentru Rezident Ex un început de drum. De-aici provine și titlul albumului: Alpha, prima literă a vechiului alfabet grecesc, care simbolizează şi numărul unu. Începutul.

Concertul din Timişoara al trupei începe la ora 21.00, iar accesul la lansarea albumului Alpha se face pe baza unui CD achiziţionat la intrarea în club, care costă 30 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.