Timişoreanul care i-a dat lecţii de administraţie publică lui Robu

Timişoreanul care i-a dat lecţii de administraţie publică lui Robu

4
DISTRIBUIȚI
CLT06_resize
Silviu Bogdănescu ştie legea mai bine ca primarul. FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Edilul şef Nicolae Robu şi-a găsit astăzi un adversar pe măsură, la dezbaterea pe tema bugetului local. Cetăţeanul Silviu Bogdănescu, un domn care susţine că e un obişnuit al primăriei, asta pentru că a venit cu aceeaşi problemă, ani la rând, şi la fostul edil şef  Gheorghe Ciuhandu: faptul că municipalitatea nu ridică blocuri de locuinţe pentru oamenii evacuaţi din case retrocedate, în urma deciziilor în instanţă, asta deşi legea prevede această obligativitate.


Astfel, omul l-a luat la rost pe edilul şef  Nicolae Robu cu privire la faptul că nu a negociat la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice bani pentru susţinerea unui astfel de proiect. I-a reproşat că nici în bugetul de pe anul acesta, cel mai mare din istoria Timişoarei, nu a prevăzut nicio sumă pentru acest obiectiv. Robu a încercat să îl liniştească pe om promiţându-i că „vom construi locuinţe şi faţă de ceea ce vedeţi pe site vom veni mâine cu nişte modificări făcute de executiv pentru că am mai redus nişte cheltuieli la poliţie şi în alte câteva locuri şi am creat un fond pentru construirea de locuinţe şi vom demara cu un fond de un milion şi jumătate de lei”. Atunci, Robu a fost atenţionat de omul care era mai bine informat ca el că există un astfel de  proiect din anul 2008 şi apoi apostrofat că „nu înţelegeţi obligaţia locală a administraţiei locale de a construi locuinţe modulare”.  Edilul şef a explicat că „dacă Ministerul Dezvoltării ne va aloca fondurile, vom acţiona şi pe acea direcţie”, însă cetăţeanul nemulţumit a tras concluzia  „ministerul nu finanţează, dacă nu există poziţie în bugetul local”.

Ajuns în faţa camerelor, după încheierea dezbaterii publice, Nicolae Robu a spus că, într-adevăr, administraţia trebuie să-şi asume bugetul, fiind de acord cu Adrian Orza. La dezbaterea de astăzi au fost mai puţini reprezentanţi ai comunităţii decât angajaţi ai primărieri şi jurnalişti. Bugetul pe anul 2013 va fi supus la vot mâine, în plenul Consiliului Local, de la ora 15.30.

4 COMENTARII

  1. Gura pacatosului,adevar graieste.La bot va fi supus bugetul.Adica ne-o luam la bot.Si zi asa dom primar,ai mai redus cheltuieli la ,,politie,,,?Asa se numeste adunatura de comunitari?Politie?Si are cheltuieli?Tot 3 milioane de euro ca pana acum pe an?

  2. bey Paule
    n’ai inteles matale. zearistu o vrut sa scrie ‘uie si cum i-o fi fost rushine o scris …bot!( c’asha te imbie si c’urvele din cal. aradului; hai shefu’ satz fac un …bot te costa numa’ 3 sute(vechi!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.