Traian Băsescu a câştigat definitiv procesul cu Dinu Patriciu

Traian Băsescu a câştigat definitiv procesul cu Dinu Patriciu

0
DISTRIBUIȚI

congres pdl 1 alin basescu 2

Preşedintele Traian Băsescu a câştigat definitiv procesul în care l-a dat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu şi a cerut despăgubiri de un leu pentru „minciună şi trucarea unor filmări”, după publicarea unui film în care preşedintele părea a lovi un copil la un miting electoral din 2004. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Curții de Apel București (CAB), informează Agerpres. CAB a respins ca inadmisibil recursul formulat de Dinu Patriciu. Decizia este irevocabilă.

În 18 februarie, Tribunalul Bucureşti a respins apelul declarat de Dinu Patriciu şi a menţinut decizia dată de Judecătoria Sectorului 1 pe 19 octombrie 2011, prin care omul de afaceri a fost obligat la plata a 0,5 lei daune morale, precum şi la publicarea deciziei în două publicaţii cu tiraj naţional, în două numere consecutive.

Preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu şi firma Best Media, cea care edita cotidianul „Gardianul”, cerând despăgubiri de un 1 leu pentru „minciună şi trucarea unor filmări”, acţiunea fiind înregistrată la începutul lunii decembrie 2009.  Cotidianul „Gardianul” a publicat în 26 noiembrie 2009 un film în care preşedintele Traian Băsescu pare a lovi un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral din 2004.

Omul de afaceri Dinu Patriciu declara în aceeaşi zi la Realitatea TV că, de fapt, la mitingul de la Ploieşti, din 2004, Traian Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex şi apoi peste faţă, aşa cum apare în imaginile difuzate în presă.


În noiembrie 2009, Traian Băsescu anunţa că îl va da în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul „Gardianul” pentru „minciună şi trucarea unor filmări” şi a solicitat Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă filmul din campania din 2004 conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii. După efectuarea expertizei, Traian Băsescu declara că, potrivit INEC, înregistrarea de la Ploieşti conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu este autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.