U Mobitelco Cluj e prima finalistă în Final Four, după o victorie...

U Mobitelco Cluj e prima finalistă în Final Four, după o victorie de zile mari contra Ploieştiului GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-282052184">
cluj_mobitelco04_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

U Mobitelco Cluj s-a calificat în finala Cupei României cu 90-74 contra celor de la CSU Ploieşti. Ardelenii au câştigat în această seară, în sala „Constantin Jude”, războiul sub panou, unde altădată ploieştenii dominau categoric. Cu un Nikolov în mare formă, ajutat şi de un Mihai Paul în mână, plus strategia bine gândită de Niksa Bavcevic, „U” s-a impus în aplauzele întregii săli.

Primele două sferturi ale partidei au fost echilibrate, 26-23, respectiv 24-22. Sfertul al treilea a consemnat dominaţia Clujului, chiar dacă Ploieştiului a dat la un moment dat semne de revenire. „Studenţii” lui Bavcevic au fost încurajaţi de galeria proprie, de „fraţii” din Ardeal de la Mediaş, dar şi de publicul timişorean. În ultimul sfert, Clujul s-a distanţat tot mai categoric, iar erorile ploieştenilor nu au pus deloc rezultatul sub semnul întrebării. Cei mai buni oameni ai învingătoarei au fost Mihai Paul, cu 23 de puncte, Hristo Nikolov, 15 puncte şi Dalibor Djapa, 14 puncte. De la CSU Ploieşti cel mai bun marcator a fost Vladimir Tica, cu 19 puncte.

Niksa Bavcevic a spus după meci că tactica ploieştenilor a fost previzibilă. „Acum trebuie să ne controlăm emoţiile pentru meciul de mâine. Din sfertul al treilea am început să dominăm. Am jucat foarte bine contra apărării lor în zonă. Din punct de vedere tactic, nu a fost nicio surpriză”, a declarat Bavcevic, tehnicianul învingător. Mihai Paul, revenit anul acesta la Cluj după ce a început sezonul la Sibiu, a spus că în timpul meciului nici nu a auzit încurajările. „Nu am auzit în timpul meciului că şi galeria Mediaşului scanda pentru noi”, a declarat Paul, conducătorul de joc al ardelenilor.

Tehnicianul lui CSU Ploieşti, adversara celor de la BC Timişoara din sferturile play-off-ului, spune că azi echipa sa nu a fost concentrată la meci. „A fost cel mai slab meci al nostru din acest sezon. Ne-am apărat foarte prost. Meciul de mâine nu mai are nicio miză. Pentru noi orice trofeu contează, am ajuns de multe ori în semifinale”, a declarat Arnautovic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.