Un avocat, implicat în operațiunile grupării Mann de mega-fraudare a grupului Aton

Un avocat, implicat în operațiunile grupării Mann de mega-fraudare a grupului Aton

0
DISTRIBUIȚI

justitie 22

Rechizitoriul DIICOT Timișoara prin care au fost trimiși în judecată Nicolae Mann și „locotenenţii” săi pentru fraudarea grupului Aton cu peste 147 milioane de lei prezintă în detaliu mecanismul diabolic pus la cale pentru ca investitorii germani să rămână fără nimic. PRESSALERT.ro va prezenta toate aceste operaţiuni ilicite în următoarele zile. Ancheta DIICOT a scos a iveală faptul că Mann a beneficiat şi de sprijinul unui avocat, care l- a ajutat să „ţese” păienjenişul de acte dubioase prin care Nicoale Mann a ajuns să controleze insolvenţa Euromobille. Avocatul Constantin Dinescu este cercetat de procurori într-un dosar disjuns pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În procesul de insolvenţă al EuromobilleSRL, firma controlată de Mann prin care s-au derulat multe dintre operaţiunile dubioase, Mann a reuşit să controleze situaţia în baza mai multor documente cu cântec care i-au asigurat majoritatea la masa credală. Printre acestea s-a aflat o promisiune de vânzare cumpărare încheiată între Nicolae Mann şi soţia sa Maria şi firma Euromobille prin care cei doi se angajau să vândă 31,23 hectare cu peste 8,9 milioane de euro, un hectar de teren agricol categoria 3 ajungând la aproape 290.000 euro.


Firma se angaja să plătească toată suma până în 16 decembrie 2009, cu trei săptămâni înainte de a se declara insolvenţa. Culmea, peste 11 hectare din cele promise, erau deja în proprietatea firmei Euromobille. Documentul a primit dată certă de la avocatul Dinescu 14 august 2008, exact ziua în care „terenurile indicate în cuprinsul Promisiunii au fost ipotecate şi grevate cu interdicţii în favoarea Băncii Transilvania SA” pentru 45 milioane de euro. Deşi era vorbă de o sumă importantă, această promisiune nu a apărut printre datoriile firmei atunci când s-a cerut insolvenţa şi nici notată în cartea funciară.

„Promisiunea a fost certificată prin antedatare de învinuitul Dinescu Constantin sub nr. 19/14.08.2009, în timp ce antecontractul prin care Mann Sandra Nicole se angaja să vândă părţi sociale către Euromobille în schimbul a 35 milioane EURO a fost certificat de acelaşi învinuit, cu un decalaj mai mare de 4 luni, însă sub numărul consecutiv de registru avocaţial: 20/21.12.2009. Standardul parafei avocaţiale de certificare a unui înscris sub semnătură privată conţine următoarea formulă: „atest data, identitatea părţilor şi conţinutul prezentului act redactat de mine”. Or, de pe poziţia de avocat, redactor al Promisiunii, sfătuitor al părţilor şi agent de certificare, învinuitul Dinescu Constantin avea datoria (asemenea unui notar public) de a-i lămuri pe semnatari asupra conţinutului, sensului şi efectelor actelor în discuţie. Şi totuşi, Dinescu Constantin a fabricat şi parafat Promisiunea, fără a cerceta statutul legal al terenurilor promise spre vânzare, ceea ce demonstrează (pe lângă succesiunea neplauzibilă a numerelor de certificare) faptul că misiunea sa nu a fost nici pe departe una juridică, ci doar aceea de a conferi aparenţă de autenticitate unei pure ficţiuni”, se arată în rechizitoriu. Cercetările faţă de avocatul Dinescu, soţia şi fiica lui Mann vor continua într-un dosar disjuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.