Un consilier județean cere bani de la Ministerul Sănătății pentru testele care...

Un consilier județean cere bani de la Ministerul Sănătății pentru testele care depistează boli rare la bebeluși. Cum se finanțează programul acum

2
DISTRIBUIȚI

bebelus_spital

Consilierul judeţean al USL Bianca Gavriliţă a anunţat astăzi în plenul Consiliului Județean Timiș că va elabora „un material în vederea iniţierii unui proiect pentru a găsi modalitatea de a finanţa testele pentru şase luni sau până la sfrâşitul anului”.  Este vorba despre campania prezentată săptămâna trecută în care s-a implicat şi deputatul Sorin Grindeanu, prezentând-o ca pe următorul nivel al „DA.


Reușim”. Aproape 100 de bebeluşi care se vor naşte în perioada 29 aprilie – 5 mai la Maternităţile Bega şi Odobescu vor beneficia de teste gratuite prin care sunt depistate peste 50 de boli grave, graţie parteneriatului cu o firmă.  Graviliţă le-a explicat consilierilor că prin testele făcute în primele cinci zile de la naştere pot fi depistate mai multe boli metabolice sau dereglări homonale care generează alte afecțiuni. Dacă sunt depistate la timp, aceste tulburări pot fi tratate printr-un simplu regim. Gavriliţă a subliniat că trebuie găsită o modalitate pentru ca cei 95 de euro, cât ar costa un test, să fie alocaţi chiar de la Ministerul Sănătăţii pentru că tratamentul bolilor costă şi mai mult odată ce depistatea nu a fost efectuată. Titu Bojin le-a cerut colegilor din comisia de pe Sănătate să se ocupe de proiectul lui Gravriliţă şi să ofere tot sprijinul ca banii pentru micuţi să fie găsiţi.

 

2 COMENTARII

  1. Este un proiect f. bun, deoarece si din punct de vedere economic va costa mult mai putin decat tratamentele ulterioare. Nemai luand in calcul suferinta…..In alte tari acest test se face demult.

  2. Este proiectul lui Grindeanu. Este vorba despre URMATORUL NIVEL al proiectului “DA. Reușim” al deputatului Sorin Grindeanu. L-a prezentat Grindeanu saptamana trecuta si iata ca azi au aparut furaciosii acestui proiect. Hotomanul primului nivel al proiectului “DA. Reușim” era un coleg de-al lui Sorin, hotomana celui de-al doilea nivel al proiectului “DA. Reușim” este o colega. Sorine ai grija de cine te inconjori/apropii si…..cit de mult.
    Cam multe păsări pluvian…………..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.