Un francez, câştigătorul Timiş Rally GALERIE FOTO

Un francez, câştigătorul Timiş Rally GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1458741850">
raliu09_resize
Piloţii vor mai multe probe în Timişoara, nu la Lugoj Foto: Adrian Pîclişan

Ediția din acest an a Timiș Rally, etapa a doua din Campionatul Național de Raliuri, s-a încheiat sâmbătă după-amiază cu proba spuperspecială de pe Podul Traian. Unul dintre favoriți, Vali Porcișteanu a avut probleme mari la ultima probă, după ce mașina i-a cedat chiar pe pod și a pierdut secunde bune până a reușit să o repornească.

Învingătorul Timiș Rally a fost francezul Francois Delecour, care a câștigat și prima etapă a Campionatului Național, desfășurată la Brașov. Pe locul doi s-a clasat Bogdan Marica, urmat de Vali Porcișteanu, învingătorul de la Timișoara de anul trecut, penalizat după problemele de la ultima probă. Marco Tempestini a reușit să se claseze pe locul 4, în dauna lui Dan Gîrtofan, pe care l-a depășit deși erau la egalitate, dar grație avansului din prima specială a întrecerii. Festivitatea de premiere va avea loc în seara aceasta de la ora 21, la Iulius Mall. Florin Staici a rămas singurul timișorean în cursă, după ce Bogdan Stanoev a abandonat ieri competiței din cauza unor probleme cu mașina. ”Am avut ieri o zi bună, iar azi am avut o zi proastă. Am pierdut un minut pentru că am ieșit afară la un tur. Per total e ok, mi-am atins scopul, să terminăm în puncte. Am avut probleme din cauza noroiului la un viraj în treapta a cincea, ne-am împotmolit, după care am reușit să revenim pe drum”, a declarat Florin Staici.

Anul acesta, doar ultima probă din cele 15 s-a desfășurat în Timișoara. Au fost piloți care au cerut mai multe probe în capitala Banatului pentru viitor. ”Întotdeauna ne bucurăm de speciala din orașe, salutăm publicul bănățean. Au fost condiții meteo precare și multe capcane, dar ne simțim aici ca acasă. Probleme au fost la diferența de aderență care apare peste noapte, noroi, pietriș. Eu vreau mai multe etape în Timișoara, nu la Lugoj”, a declarat clujeanul Daniel Ungur. Fiecare echipaj a făcut o recunoaștere chiar înainte de cursa propriu-zisă,aspect ce a stârnit criticile concurenților. ”Traseul e foarte bun, mai puțin recunoașterile, care le facem la fața locului, ceea ce nu e normal în Campionatul Național. Spectatorii din păcate au fost mai puțini la restul probelor, dar asta e”, a declarat alt clujean, Horațiu Savu.

Marea problemă a acestei ediții a fost ploaia. În probele de la pădurea din Hăuzești, noroiul a creat mari probleme echipajelor.  ”A fost super, din păcate, nu prea ne-a ieșit cu frâna de mână aici. A fost foarte multă lume, un public numeros și mulțumim organizatorilor. Ne-a plăcut traseul, nu ne-a plăcut vremea. A fost foarte mult noroi și având cauciucuri mixte, care nu au aderență foarte bună, era nevoie de mare atenție. Pe probe am avut un timp un timp bun, aici la superspecială nu”, a spus Adrian Răspopa, reprezentantul Oneștiului la Timiș Rally. Timișorenii strânși în număr mare pe marginea traseului de la superspecială i-au făcut pe piloți să mai uite de neasjunsurile probelor precedente.”Am fost impresionat de câți oameni am văzut aici. A fost un raliu foarte greu și ne bucurăm că s-a terminat în regulă. În Pădure, în zona Hăuzești a fost plin de noroi din cauza ploii. Traseul din Timișoara a fost o superspecială, un traseu mai mult pentru public, spectaculos, mai puțin pentru noi, e mai puțin pilotaj”, a declarat pilotul bucureștean Sorin Badea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.