Universitatea de Vest „vânează” elitele de mâine ale informaticii

Universitatea de Vest „vânează” elitele de mâine ale informaticii

0
DISTRIBUIȚI

Keyboard and hands

Universitatea de Vest din Timişoara vrea să demonstreze încă o dată că îşi doreşte ca studenţi pe cei mai buni absolvenţi de liceu şi s-a implicat în desfăşurarea Olimpiadei Naţionale de Informatică.


Astfel, conducerea instituţiei a luat decizia de a acorda participanţilor de clasa a XII-a la Olimpiada organizată la Timişoara dreptul de a se înscrie la facultate fără să mai dea probă de admitere, după ce vor promova examenul de Bacalaureat. Mai mult, olimpicii care vor obţine locul I de la fiecare clasă de liceu vor primi din partea Universităţii de Vest şi câte 500 de lei. Rectorul Marilen Pirtea a spus că a lansat această iniţiativă cu scopul de a „crește în mod constant calitatea nivelului educațional, iar pe lângă o infrastructură de înaltă calitate și resurse umane bine calificate, ne propunem să avem și cei mai buni studenți”.

După 16 ani, Timişoara găzduieşte Olimpiada Naţională de Informatică la care participă peste 300 de elevi de liceu din toate judeţele ţării. Pe lângă probele pe calculator specifice, elevii au vizitat şi supercalculatorul de la UVT de un milion de euro, care este cel mai performant din Balcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.