Veteranii de război, sărbătoriți cu flori de la elevi

Veteranii de război, sărbătoriți cu flori de la elevi

0
DISTRIBUIȚI

parcul-central

Aproape 20 de persoane, majoritatea trecuţi de vârsta de 85 de ani, au participat, astăzi, la manifestările dedicate Zilei Veteranilor de Război organizate pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Necunoscut din Parcul Central.


Foştii locotenenţi şi soldaţi prezenţi la eveniment au primit de la oficialităţi distincţii aniversare, iar în memoria celor care nu mai sunt în viaţă s-au depus coroane şi jerbe de flori. Constantin Mărăcine, preşedintele secţiei din Timişoara a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, a afirmat că asociaţia pe care o conduce are 3.654 de membrii, dintre care doar 651 de veterani de război mai sunt în viaţă. „Astăzi sărbătorim cea de-a 111 aniversare de la instituirea de către Carol I zilei de 29 aprilie 1902 titlul de veteran de război. După trecerea timpului, mulţi au devenit veterani de război şi Guvernul a introdus Ziua Veteranilor de Război care se sărbătoreşte în fiecare an”, a mai adăugat Constantin Mărăcine.

Elevii dintr-o clasă a Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din Timişoara, îndrumaţi de profesoara lor de limba Română, au participat la evenimentele organizate în Parcul Central, iar la final le-au oferit veteranilor de război flori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.