Visul alb-violet ruinat: BC Timișoara pierde cu Mediașul și ratează finala în...

Visul alb-violet ruinat: BC Timișoara pierde cu Mediașul și ratează finala în propriul fief GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

timisoara-medias09

A doua semifinala dintre BC Timișoara și Gaz Metan Mediaș s-a terminat astăzi 92-86 pentru echipa oaspete. Medieșenii au prins o zi slabă, dar timișorenii, rămași și fără Archie, nu au fost în stare să dea o replică pe măsură. Mâine, finala mare va fi una ardelenească în alb-negru, culorile clujenilor și medieșenilor, în timp ce BC Timișoara va juca finala mică, aproape fără miză, cu CSU Ploiești.

Primul sfert a fost echilibrat și s-a terminat 21-22. Au urmat zece minute mai bune ale Timișoarei, mai ales că medieşenii au fost nevoiţi să îl scoată din teren pe Ivanovic, care a acumulat patru greșeli personale. La pauză, tabela indica 42-39, iar Dominique Archie a ieșit de pe teren cu probleme la umăr, accidentare ce nu i-a mai permis să reintre în lupta din semifinală.  Echipa antrenată de Marcel Țenter a mai echilibrat balanța în sfertul trei. În ultimul sfert, medieșenii nu au renunțat la luptă și au continuat să se țină strâns, chiar dacă tot meciul au fost huiduiți de spectatori. Cu cinci minute înainte de final, BC Timișoara a rămas fără Garry Gallimore, care a jucat foarte bine în semifinală, după ce jucătorul a adunat cinci faulturi. Pe final, au ieșit și Căpușan, Sarovic și Zlatko Jovanovic. Devan Downey a marcat 22 de puncte și Bogdan Popescu 20, insuficiente pentru a prinde biletele penru finala mare. De la Mediaș, ce mai bun marcator a fost Deven Mitchell, cu 24 de puncte.

După meci, Srdjan Jovanovic a scos, previzibil, scuza că accidentarea lui Archie le-a dat tactica peste cap. ”Totul a fost bine în prima repriză, până la accidentarea lui Archie. Din acest motiv, în repriza a doua nu am o bancă suficient de lungă, am făcut și multe faulturi. Nu am jucat prea rău, dar nu am avut noroc cu această accidentare. Ne pare rău pentru fanii care ne-au susținut. A fost cel mai prost moment să pierdem un jucător de bază al echipei noastre. Sper că nu e ceva foarte grav”, a declarat Srdjan Jovanovic.

FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Devan Downey a spus că a fost foarte dezamăgit după înfrângere, chiar dacă el este venit abia de două luni la echipă.


”Am luptat, dar nu am mai reușit să o facem până la final. A fost mai greu fără Archie, a trebuit să jucăm pe scheme cu care nu eram obișnuiți. Mediașul nu ne-a surprins cu nimic, știam cum se vor apăra. Sunt foarte dezamăgit, sunt un jucător nou, dar știu cât de dorită era această Cupă”, a declarat Devan Downey.

Marcel Țenter a recunoscut că echipa sa nu a jucat prea grozav astăzi, mai ales că jucătorii au ratat foarte ușor de la libere. ”A fost foarte greu, ne așteptam la o atmosferă incendiară, au pus o presiune foarte mare pe noi. Mă bucur că am reușit să rezistăm încercărilor pe care le-am avut de la începutul meciurilor. Ivan Ivanovic a acumulat repede patru faulturi și a trebuit să improvizăm din mers. Însă am rezistat când a trebuit. Am ratat foarte mult de la libere, semifinalele sunt de obicei foarte tensionate și nici acest meci nu a fost altfel”, a declarat Țenter, antrenorul victorios.

Jucătorul învingătorilor, Titu Nicoară a spus și el că a fost dificil să joace în sala lui BC Timișoara. ”A fost un meci foarte tensionat, Timișoara a avut un public senzațional. Ei marcau de 3 puncte, dar noi am marcat imediat apoi, dacă ratam câteva atacuri, pierdeam meciul. În baschet, în câteva minute se pot da și 12 puncte. Acum s-au rezolvat problemele financiare, tot orașul e alături de noi și e momentul să câștigăm Cupa”, a declarat Titus Nicoară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.