30 de oameni au murit după o serie de atacuri teroriste în...

30 de oameni au murit după o serie de atacuri teroriste în Irak

0
DISTRIBUIȚI

atac_irak_56460300

Aproximativ 30 de persoane au fost ucise în zece atentate comise ieri în Irak, majoritatea vizând cartiere din Bagdad cu populaţie majoritar şiită, au informat surse medicale şi din partea serviciilor de securitate, potrivit Mediafax. În capitală, atentatele aproape simultane cu maşini-capcană au vizat aseară cartierele Kazimiya (nordul Bagdadului), Machtal, Bagdad al-Jadida, Sadr City (est) şi Al-Saydiya (sud-vest), potrivit aceloraşi surse, care au raportat cel puţin 14 morţi şi 47 de răniţi. Printre altele, o bombă amplasată pe marginea drumului către Zafaraniya (sudul Bagdadului) a provocat moartea a doi poliţişti.

Exploziile au fost auzite în centrul capitalei şi numeroase ambulanţe au fost văzute îndreptându-se spre locul atentatelor, potrivit jurnaliştilor AFP.


Potrivit comandamentului pentru securitate din Bagdad, citat de televiziunea publică Al-Irakiya, alte patru maşini-capcană au fost dezamorsate în capitală. Anterior, 12 persoane au fost ucise şi alte 23 rănite în numeroasele atentate, dintre care două cu maşini-capcană în nordul ţării, potrivit unor surse din cadrul serviciilor medicale şi de securitate.

Atentatul cu maşină-capcană, care a avut loc la Kirkuk (nordul ţării) a fost cel mai grav din întreaga zi, provocând moartea a opt persoane şi rănirea altor opt. O bombă a explodat la trecerea unui convoi în care se deplasa şeful poliţiei din Kirkuk, atentat urmat de un altul, tot cu o maşină capcană, undeva în apropiere, care s-a soldat cu doi morţi şi nouă răniţi, au precizat sursele.

La Tarmiyah, nordul Bagdadului, un kamikaze aflat pe o motocicletă a detonat încărcătura pe care o avea asupra sa la o barieră a poliţiei, omorând un poliţist şi rănind alte patru persoane. Un dispozitiv exploziv amplasat pe marginea străzii a provocat la rândul său moartea unui poliţist şi rănirea a două persoane în Mossul (sudul Irakului).

Marţi seara, indivizi înarmaţi cu pistoale cu amortizor au ucis 12 persoane în magazinele care comercializau băuturi alcoolice în Bagdad. Violenţele continuă să provoace pierderi umane în Irak, chiar dacă acestea s-au diminuat în comparaţie cu anii de apogeu ai interconflictului confesional, în care au murit mii de persoane, în perioada 2006-2007. Aprilie a fost luna cea mai sângeroasă în Irak din ultimii cinci ani, înregistrându-se un bilanţ de 712 morţi, a anunţat ONU la Bagdad, la începutul lunii mai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.