ACS Poli , pe primul loc în seria de Vest după ce...

ACS Poli , pe primul loc în seria de Vest după ce a înfrânt FCM Târgu Mureș UPDATE Declarații după meci GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

poli tg mures07_resize

ACS Poli s-a impus cu 3-1 contra celor de la FCM Târgu-Mureş şi are acum 43 de puncte, cu patru etape înainte de ultimul fluier al Ligii a II-a. Meciul a fost marcat de greşeli de arbitraj, cu două ofsaiduri inexistente, dar şi cu o fază foarte discutabilă în minutul 38, când Punosevac de la Târgu-Mureş a reclamat un penalti la o intrare a lui Marovic la glezna adversarului. Din nou, Trandu şi Bărbuţ, tinerii crescuţi la Poli, au fost viorile întâi.

La meci au asistat peste 500 de oameni, în ciuda vremii ploioase. Cu Petrovic suspendat, Velcea l-a trimis pe Ovidiu Petre să joace fundaş. În minutul 12, oaspeţii au dat emoţii trupei antrenate de Vali Velcea, după ce Punosevac a interceptat o minge de la Poparadu în faţa porţii lui Kirev şi a ratat incredibil după ce a trimis pe lângă poartă. Tuşiera Monica Rigo a ridicat greşit fanionul pentur ofsaid, dar glonţul a trecut pe lângă urechea alb-negrilor. ACS Poli a reuşit să deschidă scorul în minutul 27. Bărbuţ a trecut cu mingea printre adversari şi a a marcat cu şut din 10 metri. Trei minute mai târziu, diferenţa s-a majorat la 2-0, după ce Szekely a deviat pentru Bărbuţ, care i-a pasat lui Boldea. Mingea s-a lovit tare de adversar, iar Trandu a venit din spate şi a băgat-o „în aţe”. Târgu-Mureş a avut o nouă ocazie în minutul 42, după o greşeală în defensivă a lui Şeroni. Punosevac a ajuns la minge şi a încercat un lob peste Kirev, dar a trimis pe lângă poartă.

Repriza a doua a început cu o nouă greşeală de arbitraj. Punosevac a scăpat singur şi a înscris, dar golul a fost anulat greşit pe motiv de ofsaid. În minutul 63, Bărbuţ a făcut o nouă cursă frumoasă pe partea dreaptă, dar a şutat peste poartă. În minutul 71, Boldea a fost aproape de a mări diferenţa, după un şut peste poartă din apropierea porţii. Golul de 3-0 a venit de la Răzvan Trandu în minutul 74, care a lobat superb mingea peste portarul Balauru, răpus de tânărul mijlocaş timişorean. După golul lui Trandu, o parte dintre spectatori au început să scandeze „Poli”, semn că publicul simte promovarea tot mai aproape. Golul de onoare al oaspeţilor a venit de la cel mai bun om al lor, Bratislav Punosevac a înscris cu capul pentru 3-1 în minutul 81. Cristian Bărbuţ a fost aproape de a înscrie şi pe final, însă Gugu s-a interpus în faţa mingii. Scorul a rămas 3-1, iar ACS Poli va sta două etape până la următoarea deplasare la Baia Mare.

ACS Poli: Kirev – Nohai, Petre (’64 Redjepi), Şeroni, Marovic, Bărbuţ, Poparadu, Trandu, Bălace (’85 Dobricean), Boldea, Szekely (’71 Boştină)

FCM Târgu- Mureş: Balauru – Vîrtic, Szilagyi, Hanca, Iordache (’66 Huiban), Peteleu, Punosevac, Gugu, Ganea (’75 Şaim), Istrate (pauză Cristea) Precup

UPDATE 1 Vali Velcea a spus că e încă devreme să se discute despre promovare ca fapt cert. „Este un rezultat din punctul meu de vdere corect, după aspectul jocului. Am demonstrat de la începutul campionatul până acum că am reuşit să construim o echipă frumoasă. Cred că creşterea valorică a echipei se datorează jucătorilor şi antrenorilor. Poli a făcut în acest moment un pas mare spre Liga I. Asta nu înseamnă că s-a terminat campionatul pentru noi. Va trebui să rămânem montaţi. Am întâlnit o echipă bună, care cred că anul viitor va fi o pretedentă la promovare. Eu tot timpul am reuşit să motivez jucătorii, chiar mai mult decât cred ei, dar golurile primite de până acum au venit după faze petrecute în câteva fracţiuni de secunde. La acest meci a fost automotivaţia faţă de acest joc. Vreau să mulţumesc publicului care a venit pentru prima dată azi şi a scandat cuvinte frumoase. E devreme să vorbim de promovare. Bărbuţ şi Trandu sunt jucători foarte talentaţi, 60% am fost aproape să îl introduc pe şi pe Bocşan în teren. Cred că viitorul fotbalistic a lui Bărbuţ abia a început şi Timişoara e locaşul cel mai cald unde poate creşte”, a declarat antrenorul Vali Velcea după meci.

Antrenorul de la FCM Târgu-Mureş a spus că nu doreşte să comenteze greşelile de arbitraj de la meci.


„A fost un joc pe care după părerea mea l-am început bine. Nu am reuşit să înscriem la ocaziile ce le-am avut, au reuşit cei de la Timişoara. Am încercat să egalăm balanaţa, nu am reuşit. Totuşi, am pierdut la o diferenţă prea mare, un joc de la care meritam mai mult. Nu o să comentez arbitrajul. Poli e o echipă bună,  însă mă aşteptam să văd o Poli mult mai bună, mai matură, care să câştige într-o manieră mult mai clară. Mi s-a părut că jucătorii mei au fost mult mai buni. Pentru noi a fost un sezon în care în iarnă, toţi am sperat la mai mult, din păcate, nu a fost aşa cum am sperat noi”, a declarat Cristian Coroian, antrenorul oaspeţilor.

Răzvan Trandu este unul dintre jucătorii care aparţine de Marian Iancu încă. Mijlocaşul spune că îşi doreşte să rămână la Timişoara şi din sezonul viitor.„După părerea mea nu suntem încă promovaţi, mai avem două meciuri la fel de grele ca şi cel de astăzi. Sunt de părere că jocul nostru a fost bun din toate punctele de vedere. Având 2-0 la pauză nu am mai vrut să forţăm, ca să nu le dăm şansa să revină. Eu încerc să îmi fac datorie de fiecare dată când intru pe teren, indiferent dacă sunt rezervă sau titular. Mereu ne gândim că nu suntem pregătiţi pentru o provocare mai mare, dar asta este fotbalul şi trebuie de fiecare dată să avem tot ce avem mai bun. Da, bineîneţeles că vreau să rămân la ACS Poli”, a declarat Răzvan Trandu după meci.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.