Alpinistul Horia Colibășanu, aproape de a atinge o nouă premieră națională, pe...

Alpinistul Horia Colibășanu, aproape de a atinge o nouă premieră națională, pe vârful Lhotse. Tragedia care umbrește bucuria expediției

0
DISTRIBUIȚI

horia_colibasanu

Primul român care a urcat pe K2, Horia Colibășanu, se pregătește să ajungă, mâine, pe vârful Lhotse, o nouă premieră națională pentru alpinistul timișorean.


 Timp de câteva zile Colibășanu nu a putut posta noutăți despre ascensiunea sa pe site-ul folosit ca jurnal de calatorie, horiacolibasanu.ro. Aseară însă a reușit să dea o veste bună. ”Suntem în tabăra 3 la 7200m, ne simțim foarte bine, vremea deocamdată este bună, deci totul decurge conform planului”, a scris Colibășanu. Astăzi el și echipa din care face parte vor urca spre tabăra 4, iar mâine ar trebui să atingă vârful, ”dacă totul merge bine”, a mai scris alpinistul.

Horia Colibăşanu încearcă în premieră naţională să cucerească vârful Lhotse înalt de 8.516 metri. Dacă va reuși, acesta va fi al şaselea „optmiar” din cariera sa. Deși a plecat în expediție pe 8 aprilie, alpinistul timișorean a fost nevoit să amâne de mai multe ori escaladarea vârfului Lhotse, din cauza vremii nefavorabile. Din aceeași cauză unul din coechipieri, rusul Alexey Bolotov, a murit zilele trecute.  Alexey Bolotov, care avea 50 de ani, era unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti din lume. Lhotse se află în masivul Himalaya, la granița dintre China și Nepal, și este considerat unul dintre cele mai periculoase din lume pentru escaladat.

Foto: horiacolibasanu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.