Alpinistul Horia Colibășanu, primul român care a atins unul din cele mai...

Alpinistul Horia Colibășanu, primul român care a atins unul din cele mai periculoase vârfuri din lume. Mesajul timișoreanului după ascensiune

0
DISTRIBUIȚI

Colibasanu_0_0_0

Horia Colibășanu este primul român care a ajuns pe unul dintre cele mai înalte și periculoase vârfuri montane din lume.


Timișoreanul a atins în această dimineață vârful himalayan Lhotse, la o altitudine de peste 8.000 de metri. ”Am reușit!!!!! Mai mult de atât nu pot spune acum, suntem foarte obosiți după o noapte lungă și fooooarte rece. Am urcat timp de 9 ore, a fost un frig cumplit care ne-a stors de tot de puteri, dar am reușit să ajungem pe vârf. Voi reveni cu detalii cand voi ajunge într-o tabără inferioară”, a reușit să scrie, pe pagina web a ascensiunii, Horia Colibășanu.

Pe 8 aprilie alpinistul a pornit în această expediție. Vârful Lhotse (8.516 metri) își trage numele din poziția geografică, în traducere însemnând ”vârful de sud”. Este una dintre cele mai periculoase regiuni de escaladat din lume, la care s-au încumetat doar profesioniștii în alpinism. Acesta este al patrulea vârf ca înălțime din lume, din masivul Himalaya, situat la granița între Nepal și China, aproape de Everest. Până acum, Colibășanu a urcat cinci din cele 14 vârfuri ale Humalayei. Acesta este al șaselea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.