Ambasadorul Belgiei în România aduce „rețeta” unor centre medicale pentru satele din...

Ambasadorul Belgiei în România aduce „rețeta” unor centre medicale pentru satele din Timiș

0
DISTRIBUIȚI
AMBASADOR BELGIA03_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Excelenţa Sa Philippe Beke, se află în aceste zile la Timişoara pentru a discuta cu autorităţile locale despre modul în care judeţul Timiş şi regiunea Vest se pot dezvolta din punct de vedere economic, dar mai ales medical.


În acest sens, Philippe Beke a discutat, astăzi, cu prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, modalitatea prin care Fundaţia The Open Network, care a fost creată de parteneri din România şi Belgia interesaţi de dezvoltarea comunitară, în anul 2012, va putea facilita crearea unor centre medicale pentru locuitorii de la sate din judeţul Timiş. „În aceste centre se oferă servicii medicale, în care lucrează un medic de familie, un stomatolog şi farmacist. Astfel de centre medicale există în Arad şi Caraş – Severin realizate prin implicarea comunităţii locale şi prin crearea de parteneriate, iar în final acestea pot funcţiona datorită relaţiei contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a afirmat Eugen Dogariu.

În ceea ce priveşte candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană, ambasadorul Belgiei în România este de părere că „în cazul în care regiunea se va dezvolta, se va vedea că Timişoara are anumite avantaje ca să atragă turişti. Sunt convins că Timişoara se va dezvolta economic şi vor fi companii belgiene interesate să investească în acest judeţ. Chiar în această vară, o companie belgiană îşi va începe activitatea la Timişoara”. Tot astăzi, Excelenţa Sa, Philippe Beke, va vizita la Timişoara câteva companii din țara sa, iar de la ora 17:00 va participa la inaugurarea unei ciocolaterii belgiene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.