Artistul care l-a „lucrat” pe Marius Moga în stilul benzilor desenate. Cine...

Artistul care l-a „lucrat” pe Marius Moga în stilul benzilor desenate. Cine i-a făcut surpriza juratului de la “Vocea României” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

marius moga

Care e legătura dintre Marius Moga și Iulian Brad? Moga nu are nevoie de prezentare, în timp ce Brad abia începe să-și contureƶe una: e artist grafic proaspăt și luni seara a avut prima ”personală”, într-un local din Piața Unirii. Unul dintre cele mai de suflet cadouri pe care celebrul Moga l-a primit în ultima perioadă e opera lui Brad. Care, în secret, a muncit cu multă migală timp de câteva zile până i-a făcut portretul. Moga nu a știut nimic. Când s-a văzut astfel reprezentat, nu i-a venit să creadă.  ”A fost o comandă specială din partea unei prietene comune”, mărturisește artistul. Prietena este nimeni alta decât ”vocea României” de la Timișoara, Fely Donose. Care a vrut astfel să îl surprindă plăcut pe compozitorul cu care, după cum recunoștea zilele trecute, a început o frumoasă colaborare la primul său album.

Fely Donose, ”clienta” casei

Iulian Brad are 26 de ani, e artist grafic și ar vrea o altă condiție a creatorului în România, după ce a absolvit Liceul de Arte Plastice și secția de Design de la Facultatea de Arte. Visează să proiecteze caroserii de mașini, dar acum face portrete în stilul desenelor comics, și deja are succes. Artistul este unul din puținii români care fac portrete-ilustrații și reușește să trăiscă bine din asta.


Lucrările lui decorează deja mai multe locuințe din București și Timișoara. Pe lângă DJ-ii locali pe care i-a portretizat la comanda unui pub din oraș, Fely Donose îi este una dintre clientele fidele.

Prima expoziție personală a lui Iulian Brad se vede în cafeneaua Zai, până la finele lunii. ”Sunt lucrări care vin din zona comic-books, dar și unele care ar putea fi folosite în publicitate. Ilustrația este, până la urmă, o manifestare universală”, spune artistul.  Expoziția pare a fi începutul unei cariere promițătoare. Curând el va publica două lucrări într-una din cele mai cunoscute publicații europene care promovează artiștii ca el, „Illustration Now” (UK).

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.