Autostrada Lugoj – Deva, gata în doi ani. Cine sunt constructorii celor...

Autostrada Lugoj – Deva, gata în doi ani. Cine sunt constructorii celor trei loturi

1
DISTRIBUIȚI

autostrada

Firmele câștigatoare care vor face autostrada Lugoj – Deva au fost anunțate astăzi. Acestea vor construi în total 72 de kilometri de autostradă pe loturile 2, 3 și 4 din tronson și au la dispoziție doi ani și jumătate pentru finalizarea lucrărilor. Autostrada are finanțare 85% nerambursabilă de la Uniunea Europeană.

”Departamentul  pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine (DPIIS) condus de ministrul delegat Dan Șova a anunțat joi dimineață că, la nouă luni de la închiderea licitației, a fost finalizată procedura și s-au desemnat câștigătorii pentru construcția  tronsoanelor de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean, respectiv tronsonul Lugoj-Deva, loturile 2, 3 și 4″, se arată într-un comunicat remis în această dimineață de Departamentul pentru Infrastructură (DPIIS).

Astfel, pentru lotul 2 din Lugoj – Deva cu o lungime de 28,6 kilometri a fost desemnat câștigatoare asocierea JV SALINI SPA – SECOL Spa din cele 18 oferte depuse.


Pentru lotul 3 Lugoj – Deva, cu o lungime de 21,14 km, a fost desemnată câștigatoare asocierea TELOXIM CON SRL – COMSA SA – ALDESA CONSTRUCCIONES SA – ARCADIS EUROMETUDES SA dintr-un total de 16 oferte.

O situație similară s-a întâmplat și pe lotul 4 Lugoj-Deva cu o lungime de 22,14 km unde a fost desemnată câștigatoare asocierea Tehnostrade SRL – Spedition UMB SRL. Câștigătorii licitațiilor au la dispoziție câte șase luni pentru proiectarea drumurilor și alte 24 de luni pentru realizarea efectivă a acestora, astfel că autostrada va putea fi folosită abia din decembrie 2015. Conform Companiei de Autostrăzi pentru loturile 2 și 3, costurile estimative sunt de  9,3 milioane de euro în medie pe kilometru, iar pentru lotul 4, de 10,5 milioane de euro pe kilometru.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.