Baschetbaliștii „mici” au fost premiaţi la primărie pentru titlurile naţionale

Baschetbaliștii „mici” au fost premiaţi la primărie pentru titlurile naţionale

0
DISTRIBUIȚI

DSCF0416 (Small)

„Panterele mici” de la Danzio şi baschetbaliştii de la CSŞ Bega au fost recompensaţi pentru titlurile de campioni naţionali în campionatul feminin U 23, respectiv în cel masculin U 18. Cele două echipe alături de antrenorii lor au fost premiaţi de primarul Robu în deschiderea şedinţei de plen de joi de la Primărie.

De la BCM Danzio au fost premiate Adina Stoiedin, Marta Fodor, Christina Zidaru, Bianca Blanaru, Tunde Kilin, Iulia Filip, Alexandra Bălăceanu,Teodora Neagu, Alexandra Sasebeş, Sandra Steiner, Alina Gheban şi americanca Antoinette Thompson, întoarsă între timp în SUA. Antrenorul Dan Ionescu a mărturisit că încă din vară Nicolae Robu i-a spus că are încredere în echipa de tineret de la Danzio, iar că fetele premiate vor fi o parte importantă a echipei de senioare sezonul viitor. „Acest titlu aparţine şi Consiliului Local, pentru că fără ajutorul lor nu reuşeam să ajungem la această performanţă. Vreau să îi mulţumesc în special domnului primar, pentru că la o discuţie avută cu el în urmă cu un an a fost încrezător în această generaţie de jucătoare şi îmi arăt speranţa că vom fi ajutaţi în continuare.


La Timişoara se promovează jucătorarele tinere care să joace şi în prima ligă, putem spune că e un exemplu din acest punct de vedere. Probabil la următoarea Adunare Generală a Federaţiei vom ştii care va fi formaltul competiţional pentru sezonul următor”, a declarat antrenorul Dan Ionescu.

Dintre fetele campioane la U 23, Marta Fodor şi Adina Stoiedin au fost convocate la echipa naţională, care se va pregăti în iunie la Sibiu. Marta Fodor s-a născut la Cluj şi a jucat pentru Universitatea din localitate, până vara trecută, când a venit la Danzio. „Mi-a plăcut foarte mult, n-am mai fost aşa invitată de primar. Am avut puţine emoţii pentru că nu ştiam ce trebuie să fac exact, dar mi-a plăcut că ne-a văzut mai multă lume şi facem reclamă baschetului. Ultima dată când eu am luat titlul de campioană a fost în 2006 la Cluj şi mi-am dorit foarte mult să luăm titlul anul acesta, am avut echipă foarte bună. Mi-a plăcut foarte mult că am devenit o echipă tot mai strânsă şi atmosfera din lot. Nu mă aşteptam să fiu aleasă pentru naţională, este un lot lărgit, vom vedea ce va fi. Primul cantonament va fi în 4-14 iunie, se pare că vom fi mai mult de 15 jucătoare”, a declarat Marta Fodor, extrema ce va rămâne la Timişoara şi sezonul viitor. Tot în sezonul 2013-2014 va juca în roz şi Adina Stoiedin, convocată şi ea la naţională. „Suntem mândri de premiul pe care l-am luat şi de rezultatul din acest an. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Judeţean că au fost alături de echipă. Pentru mine este o onoare să reprezint România, voi da tot ce pot şi sper să avem rezultate cât mai bune”, a declarat Adina Stoiedin, căpitanul de la BCM Danzio.

În ceea ce priveşte echipa de U 18 de la CSŞ Bega, mulţi dintre jucători au fost şi la U 23, unde au jucat pentru BC Timişoara. Este vorba de Raul Covaciu, Casian Todorov, Cătălin Sabou, Vlad Szekely, Dan Diaconu şi Vasile Stan. De asemenea, la U 18 au mai evoluat Adrian Căta, Robert Medgyesi, Dan Tihoi, Ovidiu Udrea și Nenad Popov. Echipa a fost pregătită de Tiberiu Ondreikovics şi de Mihai Bolcu, tehnicieni care sunt responsabili pentru generaţii întregi de baschetbalişti talentaţi la CSŞ Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.