Băsescu: “România nu a declanşat nicio procedură diplomatică pentru funcţia de secretar...

Băsescu: “România nu a declanşat nicio procedură diplomatică pentru funcţia de secretar general NATO”

1
DISTRIBUIȚI

congres pdl 1  basescu 7

România nu a declanşat, în acest moment, nicio procedură diplomatică sau de altă natură pentru funcţia de secretar general NATO, a declarat, astăzi, după întâlnirea cu Anders Fogh Rasmussen, preşedintele Traian Băsescu, menţionând că actualul deţinător al funcţiei mai are un an şi jumătate de mandat, informează Mediafax. Actualul secretar general al NATO a fost întrebat, la declaraţia de presă de după întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele României, dacă este de părere că succesorul său la conducerea Alianţei poate fi un român. Preşedintele Băsescu a intervenit, ţinând să spună că România nu a declanşat proceduri diplomatice sau de altă natură în acest sens.

„România nu a declanşat nicio procedură diplomatică sau de altă natură legată de această funcţie.


Este prematur, iar actualul secretar general mai are încă un an şi jumătate de mandat. Doar presa de la noi este foarte grăbită”, a spus Băsescu. La rândul său, Rasmussen a subliniat ca este prematură discutarea acestei probleme, inclusiv a numelor care ar putea fi potrivite pentru a ocupa funcţia. „Mandatul meu nu va expira până la sfârşitul lui iulie 2014 şi cred că e mult, mult prea devreme pentru a începe discuţiile despre cine ar putea fi succesorul meu. Dar pot spune că sunt mulţi politicieni talentaţi în statele membre aliate care pot îndeplini acest post, dar consider că trebuie să aşteptăm ca să discutăm această chestiune. Din punctul meu de vedere, eu mă concentrez pe ceea ce fac în acest moment”, a afirmat Rasmussen.

De asemenea, întrebat dacă numele vehiculate ca fiind posibilul candidat al României pentru această poziţie, cele ale preşedintele Traian Băsescu şi fostului ministru de Externe Mircea Geoană, Rasmussen a reiterat că nu va comenta asupra numelor.  

 

1 COMENTARIU

  1. hai dute,nu ne lua de prosti!!!!!
    nu,suntem o tara de prosti!!!
    stim si noi ca nu romania cere asta.
    persona,basescu depune cererea…..si…..se aproba s-au nu.
    dupa caz.
    dar….s-ar putea sa fie basescu ales…..dupa cat de impiedicat si…..dupa cum arata,actualul secretar,nu ma mira sa ajunga basescu,mare sefNATO!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.