Biciclete pentru profesori și studenți: cum se pot plimba gratuit

Biciclete pentru profesori și studenți: cum se pot plimba gratuit

0
DISTRIBUIȚI

biciclete verde 4 1

Patruzeci de biciclete vor fi, de mâine, la dispoziţia studenţilor şi profesorilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Serviciul de închiriere biciclete Cicloteque deschide trei centre la sediul UVT, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor şi Ringul Bursier, de unde utilizatorii le vor putea închiria şi folosi ca să se plimbe în oraş, iar la final le pot returna în oricare dintre cele trei centre. Serviciul este adresat doar studenţilor şi profesorilor de la UVT, primele patru ore de închiriere sunt gratuite, iar cei care doresc să facă o plimbare mai lungă cu bicicleta trebuie să plătească cinci lei pe oră.


Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest, a afirmat că „dorim ca prin această inițiativă să încurajăm mișcarea în rândul studenților și a cadrelor didactice. Este important să insuflăm comunității o cultură a sportului și a mișcării, iar dincolo de beneficiile fizice, deplasarea cu biciclete în campusul universitar poate fi o alternativă bună pentru cei care doresc să evite trafic ul din zonă”.

Cele trei centre din Timișoara sunt deschise în fiecare zi a săptămânii, între orele 08.00 și 20.00, închirierea bicicletelor se poate face în centre și online pe site-ul www.cicloteque.ro/timisoara. Cicloteque este primul sistem de închiriere biciclete din România, fiind înființat în anul 2008 în București, iar în 2012 au fost deschise încă două centre la Oradea. Cicloteque a susținut în cei cinci ani de funcționare numeroase evenimente și concursuri cu teme velo, pentru a încuraja mersul pe bicicletă ca mijloc de deplasare și agrement.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.