Blues cu prune şi momente memorabile, în concertul celor de la Nightlosers...

Blues cu prune şi momente memorabile, în concertul celor de la Nightlosers GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1291282879">

nightlosers (83) [1024x768]

Recitalul formaţiei Nightlosers care a avut loc aseară în clubul Snake a demonstrat încă o dată – dacă mai era cazul – că gaşca de clujeni şi bucureşteni care îmbină cât se poate de armonios mai multe stiluri muzicale, ştie să facă un show deosebit. Printre piesele de la Nightlosers care s-au bucurat de un succes deosebit în rândul timişorenilor s-au numărat „Shame, shame, shame” sau „Dragostea-i ca şi o râie”. Muzicienii au fost într-o formă de zile mari şi au reuşit să bifeze un recital de neuitat pentru cei care au catadicsit să fie la faţa locului.  A fost un show autentic de blues cu prune, exact după cum e şi titulatura albumului lor scos în 1998, „Plum Brandy Blues”. Şi pentru că de această dată băieţii şi-au promovat un nou material discografic, nu putem decât să spunem „Cinste lor“! Ritmurile lor de country, folk şi blues combinate mirific cu nuanţe sonore din muzica populară made in Transilvania au creat o bună dispoziţie aparte. Printre momentele remarcabile ale recitalului s-au numărat cele în care băieţii ne-au delectat cu „Ohh Mary Ann/Can i take you home tonight“, „Shake rattle and roll“ (cunoscută mai ales datorită variantei cântate de Bill Halley & The Comets) sau Rolling And Tumblin’.  Din repertoriu n-a lipsit nici Hey Joe, într-o variantă de excepţie sau „One Bourbon, One Scotch, One Beer“.

Trupa care a servit publicului o porţie autentică de „real world music made in Romania“ a avut parte de o prestaţie de excepţie a lui Claudiu Purcarin „Naşu“ care la un moment dat a lăsat tobele pentru a cânta la „porc“. „Scoatem atât de rar discuri pentru că noi nu suntem o trupă care trăieşte din CD-uri. Nu trebuie să scoatem hituri de vară. În Timişoara mai am o rudă mai îndepărtată, pe muzicianul Toni Kuhn. De fapt nici nu am ştiut că suntem rude, el mi-a spus. Scena muzicală românească actuală e interesantă, există foarte multe trupe bune în România, care însă nu sunt apreciate. Eu rezonez cu trupe care nu sunt cunoscute, cum ar fi Steaua de mare sau East Roots“, ne-a declarat solistul trupei Hanno Höfer. În deschiderea recitalului Nightlosers spectatorii au avut parte de un concert interesant al unicei trupe de surf – rock din România, timişorenii de la Grave For Sale.

Foto: Zsolt Gabriel Horvath

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.