Campionii, egalii ”zimbrilor” în deplasare. RCM Timișoara și Știința Baia Mare au...

Campionii, egalii ”zimbrilor” în deplasare. RCM Timișoara și Știința Baia Mare au remizat 18-18

0
DISTRIBUIȚI
rcm -dinamo09_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

RCM MVT UVT Timișoara a terminat la egalitate, 18-18, meciul de pe terenul rivalilor de la Știința Baia Mare, în prima remiză a campionatului. Meciul a fost unul de mare luptă, cu două eseuri marcate de ambele echipe, timișorenii prin Moala și Lazăr, iar băimărenii prin Wiringi și Hristache.

În prima repriză nu s-au marcat puncte din eseu. Scorul a fost deschis de Michael Wiringi în minutul 14,  dintr-o lovitură de pedeapsă, după două lovituri de la distanță mare ratate de timișoreanul Gabriel Conache. După 3-0 pentru gazde, RCM a egalat trei minute mai târziu, după ce Conache a trimis balonul ”între bețe”.


În minutul 22, ambele echipe au rămas în inferioritate după o dispută între Rus de la Timișoara și Ene de la Baia Mare, care au primit cartonașe galbene. Galben-albaștrii au rămas și fără Stephen Shennan, eliminat în minutul 30 după un placaj în aer. Pe finalul primei reprize, Wirinigi a modificat scorul la 6-3 după o altă lovitură de pedeapsă reușită.

RCM a început repriza a doua în 15, după revenirile jucătorilor eliminați. Primul eseu a venit în minutul 47 pentru gazde, după o reușită a lui Michael Wiringi, la o fază creată de Sean Morell și Ioan Pop. Același Wiringi a transformat pentru 13-3. Replica timișorenilor a venit șase minute mai târziu, după eseul lui Viliami Moala și scorul a mers la 13-8. Jack Umaga a încercat să transforme dintr-o poziție foarte dificilă și nu a reușit să aducă alte două puncte bănățenilor. Timișorenii au micșorat din dezavantaj după o lovitură de pedeapsă transformată de Vali Calafeteanu, revenit după o accidentare, care a dus scorul la 13-11 pe tabelă. RCM a preluat conducerea în minutul 70, după un eseu reușit al lui Dorin Lazăr. Vali Calafeteanu a dus avantajul la 13-18 după transformare. Băimărenii s-au ținut însă tare pe picioare și au reușit să culce balonul oval pentru încă un eseu pe final, prin Ionuț Hristache. Scorul a rămas 18-18 și pentru Timișoara urmează săptămâna viitoare un meci pe teren propriu cu Steaua.

RCM Timișoara: Conache, Shennan, Sola, Kinikinilau, Moala, Umaga, Shamkharadze, Militaru, Căpățână, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Burcea, Rus, Carpo. Au mai intrat: Rose, Fercu, Khositashvili, Calafeteanu, Lazăr, Morrison.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.