Câți bani plătește Primăria Timișoara chirie pentru școli și grădinițe. Vezi ce...

Câți bani plătește Primăria Timișoara chirie pentru școli și grădinițe. Vezi ce clauze ciudate sunt în contracte

1
DISTRIBUIȚI

bani-banca

Primăria Timişoara virează lunar în conturile Ordinului Călugăriţelor de la Notre Dame ca și chirie pentru spaţiile în care funcţionează mai multe licee din oraş 144.000 mii lei .  Este vorba despre Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Sârbesc Obradovici, Colegiul Tehnic de Vest –şcoala şi cantină cu spălătorie, Şcoala Generală Lenau şi Liceul Bartok. Dincolo de suma uriaşă, contractele sunt şi ele ciudate.  Asta pentru că, spre exemplu, pentru Liceul Bartok, contractul expiră abia în 2037, în vreme ce pentru cantina de la Tehnic Vest nu poate fi reziliat decât dacă numărul elevilor care mânâncă acolo scade, aşadar singura negociere posbilă a fost să se facă un schimb de imobile.

De departe, cea mai presantă este situaţia este la Grădiniţa Lenau, acolo unde  contractul expiră la finele lunii iunie, caz în care municipalitatea spune că va căuta o nouă locaţie pentru mutare.


 Primăria Timişoara nu plăteşte bani buni numai către călugăriţe, ci şi către proprietarii de clădiri unde funcţionează  grădiniţe. Circa 45 de mii de lei sunt viraţi lunar în conturile unor persoane fizice cărora imobilele le-au fost retrocedate. Este vorba despre proprietarii clădirilor în care funcţionează  Grădiniţa PP 21, Grădiniţa PP 19 şi Grădiniţa PP 16. Dacă Grădiniţa PP 21, Colegiul Bănăţean şi Liceul Obradovici sunt cazuri în care municipalitatea nu se grăbeşte să caute soluţii pentru de mutare, pentru restul de spaţii însă, şeful  Direcției Instituții Școlare, Sanitare, Sportive și Culturale, Mihai Costa, nu a găsit încă soluţii, deşi acestea se caută în special pentru că primarul Nicolae Robu a anunţat că nu mai vrea să achite chirii. Cireaşa de pe tortul şcolilor cu chirii mari, nu mai surprinde pe nimeni, este Liceul de Arte Plastice.  În luna februarie viceprimarul Train Stoia declara că va acţiona în instanţă liceul pentru pentru “gaura” de 2,1 milioane de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.