Consiliul Judeţean devine asociat la clubul de handbal timișorean. Câți bani va...

Consiliul Judeţean devine asociat la clubul de handbal timișorean. Câți bani va primi CH Poli

0
DISTRIBUIȚI

HANDBAL05

Consilierii judeţeni timișeni au votat astăzi în şedinţa de plen asocierea cu echipa de handbal masculin CSU Politehnica Timişoara. Astfel, Consiliul Județean Timiș (CJT) a intrat în structura din care fac deja parte Universitatea Politehnica şi Consiliul Local Timişoara (CLT), care s-au asociat în urmă cu o lună.

Echipa de handbal masculin îşi va schimba din sezonul viitor numele în Clubul de Handbal Politehnica Timişoara, abreviat CH Poli. Astfel, handbalul masculin din Timişoara va fi organizat sub formă de ONG la fel ca BC Timişoara, la care CLT şi CJT sunt asociate de trei sezoane, şi ACS Poli, asociere care a luat fiinţă vara trecută, după desfiinţarea echipei lui Marian Iancu. Proiectul a fost votat împreună cu reprezantanţii CJT care vor face parte din conducerea echipei. Din cadrul Consiliul Judeţean au fost aleşi Aurel Lăzureanu ca membru plin, Traian Stancu, membru supleant, iar Mihai Ritivoi ca membru în Consiliul Director.


Traian Stancu l-a propus pe Marin Popescu în locul său, dar președintele CJT Titu Bojin s-a opus înlocuirii. Acesta a spus că îşi doreşte ca pe viitor să nu se mai promită sume fixe echipelor sportive. „Singura mea rugăminte e să nu ne asumăm sume fixe, ci să ne rezumăm la posibilităţile judeţului, astfel încât să nu ne legăm la cap mai mult decât e necesar”, a spus în plen Titu Bojin, preşedinte CJT.

Reorganizarea sub formă de ONG era o necesitate pentru Poli, atât din punct de vedere juridic, cât şi financiar. Din sezonul viitor, Liga Profesionistă de Handbal nu va mai permite ca în primul eşalon să existe echipe care aparţin de cluburi universitare, cum era Poli până în prezent. De aceea, s-a recurs la această reorganizare sub formă de ONG cu autorităţile şi Universitatea Politehnica, în calitate de membri asociaţi. De asemenea, odată cu asocierea, autorităţile au alocat mai mulţi bani pentru echipa alb-violetă. Consiliul Local a alocat 1 milion de lei pentru Poli la votarea bugetului pe 2013, în timp ce Consiliul Judeţean a votat suma de 500.000 de lei. La următorul plen, CJT va vota şi asocierea cu echipa de rugby, cu care Consiliul Local s-a asociat deja.

Sezonul acesta, Poli a terminat pe locul șapte, la fel ca şi sezonul trecut, şi a fost eliminată din Cupa României din prima fază, cea a sferturilor. Conducerea a adus un nou antrenor, pe Constantin Ştefan. Tehnicianul a semnat pe doi ani cu formaţia bănăţeană şi va avea atribuţii de manager sportiv în cadrul clubului. Cu multe schimbări și în cazul jucătorilor, la Poli va avea loc o reconstrucție. Deocamdată clubul nu a anunţat prea multe despre cei care vor continua şi în sezonul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.