Crusaders Cluj au fost mai tari decât Timișoara 89ers în avanpremiera finalei...

Crusaders Cluj au fost mai tari decât Timișoara 89ers în avanpremiera finalei campionatului național de fotbal american

0
DISTRIBUIȚI

171951_518947814800434_1514266823_o

Timișorenii de la 89ers au simțit astăzi pentru prima dată gustul înfrângerii în acest sezon după un 8-0 cu Cluj Crusaders. Meciul a contat pentru ultima etapă a sezonului regulat, pentru că Timișoara și Clujul erau deja calificate pentru finala ce se va juca peste trei săptămâni pe Cluj Arena. Meciul a fost echilibrat, deși cu puține faze din care au venit puncte.

De la 89ers a lipsit Andrei Muntean, accident, iar antrenorul nu a forțat revenirea lui. Pe parcursul meciului, echipele au trecut de la o vreme ploioasă, ca de toamnă, la soare, spre finalul de la prânz. Nu la fel de ”însorit” a fost și pentru bănățenii de la 89ers. Înainte de pauză, Crusaders au reușit unicul touchdown al partidei, prin Paul Cârjă, urmat de o conversie a lui Alex Iftimie. Scorul nu avea să se schimbe în repriza a doua. La final, puținii spectatori veniți la meciul de fotbal american de pe Stadionul Textila i-au aplaudat sportiv pe clujeni, care la rândul lor au mulțumit în cor tribunei.

Antrenorul de la 89ers a promis un meci mai bun în finala de la Cluj-Napoca.


”A fost un meci cu multă emoție, toată lumea și-a dorit să câștige. Clujul a încercat diverse lucruri, pentru că ambele echipe erau deja calificate în finală. Am stabilit o strategie înainte de joc pe care am comunicat-o echipei și care a fost respectată. Din păcate, la final am fost mai nervoși, dar așa e în sport. Clujul va trebui să fie pregătit să ne primească peste trei săptămâni. Astăzi a fost un meci strâns și va fi mai greu pentru Crusaders la Cluj”, a declarat antrenorul de origine austrică al Timișoarei, Alexander Klein.

Antrenorul ardelenilor a remarcat dezvoltarea fotbalului american din partea de vest a țării, inclusiv a echipelor din Reșița și Oradea, care nu s-au înscris în campionat. ”A fost doar parțial un meci prietenesc, pentru că fiecare echipă iese pe teren ca să câștige. A fost o victorie bună pentru noi, rămânem neînvinși. Singurul dezavantaj a fost că am pierdut un jucător. Îi așteptăm pe 89ers n finală. Cred că va fi un meci foatre bun, foarte strâns și că va fi un spectacol pe cinste pe Cluj Arena. Ambele echipe au jucat foarte bine în defensivă și asta a făcut meciul mai interesant. Cred că în vestul țării fotbalul american progresează tot mai mult, Cluj, Timișoara și Reșița, chiar și Oradea”, a declarat antrenorul de origini mexicane al Clujului, Rafael Ruiz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.