Cum a dat gruparea Mann, „tun” de peste 15,7 milioane lei din...

Cum a dat gruparea Mann, „tun” de peste 15,7 milioane lei din restituirile de TVA. Vezi legătura cu Gabriela Ionescu

3
DISTRIBUIȚI

gabriela ionescu

Gruparea Mann a prejudiciat bugetul de stat cu peste 15,7 milioane de lei din „învârtelile” cu TVA , se arată în rechizitoriul DIICOT prin care a fost trimis în judecată Nicolae Mann şi ceilalţi membrii ai grupării. „SC Euromobille SRL în perioada 2008 – 2009 a beneficiat de rambursare de TVA în sumă totală de 24.247.658 lei, în urma controalelor de rambursare TVA efectuate de DGFP Timiș. Parte din facturile furnizorilor care au determinat rambursările de TVA din perioada decembrie 2008 – noiembrie 2009, au fost stornate ulterior declarării stării de insolvență a SC Euromobille SRL, expertiza calculând un TVA de 15.768.635 lei ca fiind prejudiciu adus bugetului de stat”, susţin procurorii.


Restituirile de TVA s-au făcut în baza unor rapoarte de inspecţie fiscală, care ” au fost întocmite cu sprijinul direct şi indirect al fostei directoare a DGFP Timis inculpata Ionescu Gabriela, arestată de DNA pentru fapte de corupţie apropiate de modalitatea de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale către buget din prezentul dosar”. Ascensiunea Gabrielei Ionescu în această funcţie a fost posibilă datorită sprijinului lui Mann, după cum a recunoscut chiar complicele ei, Dinu Călin, acesta apelând la ajutorul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, pesedistul Adam Crăciunescu atunci când s-a făcut guvernul PSD-PDL. Dinu Călin este cumnatul lui Nicolae Mann.În schimbul lobby-ului, Gabriela Ionescu a asigurat protecţia firmelor lui Mann, care aveau de plătit sume importante către bugetul  de stat. Într-o discuţie purtată cu denunţătorul din dosarul “şpagă la Finanţe”, Dinu Călin i-a recunoscut că “bine, că şi la Mann are 1.200.000 lei şi tot am lungit-o până în decembrie”. Suma reprezenta TVA care ar fi trebuit plătit de firmele controlate de controversatul om de afaceri. Din discuţie reiese că în schimbul acestei amânări, s-a “omenit” ajutorul cu peste 35.000 euro.

3 COMENTARII

  1. DAR SEFII DE SERVICI DIN SUBORDINEA DOAMNEI IONESCU CARE AU EXECUTAT ORDINELE EI NU ZICE NIMENI NIMIC-DOMNULE DIRECTOR GENERAL HORNOIU ???? ANAFUL DOARME ??? SAU ERAU PE MANA CU EA ????CINE SUNT ACESTI SEFII DE SERVICIU ???LUATI MASURI ASUPRA LOR….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.