Cum au escrocat statul membrii unei grupări prin tranzacții cu fier vechi...

Cum au escrocat statul membrii unei grupări prin tranzacții cu fier vechi pe firme-fantomă

0
DISTRIBUIȚI

fier-vechi

Peste 20 de percheziţii au loc, astăzi, la locuinţele a 15 persoane şi firme, fiind vizată o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin tranzacţii cu fier vechi, informează Mediafax. Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIIICOT- Biroul Teritorial Buzău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, fac în total 27 de descinderi la locuinţele a 15 învinuiţi, precum şi la 15 sedii ale unor societăţi comerciale din Bucureşti şi din judeţele Buzău, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu.

Conform sursei citate, membrii grupării au obţinut aproximativ 10 milioane de lei din activitatea de achiziţionare de deşeuri, prin utilizarea a şapte societăţi comerciale de tip „fantomă” şi crearea unor circuite comerciale şi financiare fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor şi a taxelor către stat.


În realitate, deşeurile erau livrate la nouă societăţi comerciale care nu înregistrau în evidenţele contabile nici achiziţia şi nici vânzarea acestor mărfuri.

Pentru mărfurile livrate de către furnizorii reali erau întocmite facturi prin care livrările figurau ca fiind efectuate de către societăţile „fantomă”, iar plăţile erau făcute în conturile aceloraşi societăti. Învinuiţii ridicau sumele de bani din conturi şi le achitau furnizorilor contravaloarea deşeurilor, fără întocmirea vreunui înscris contabil, iar astfel sarcina achitării obligaţiilor fiscale aferente activităţilor de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase (16% impozit pe venit şi 3% taxa de mediu, ambele cu reţinere la sursă) era transferată ilegal către aceste societăţi, mai spun procurorii DIICOT. Prejudiciul de zece milioane de lei reprezintă impozitul pe venit şi taxa de mediu. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău vor fi audiate 19 persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.