Cum îți poate salva viața o vizită de 15 minute la un...

Cum îți poate salva viața o vizită de 15 minute la un specialist în cardiologie

0
DISTRIBUIȚI

IMG_7249

Aveţi peste 45 de ani, hipertensiune arterială, colesterol mărit, diabet, rude în familie care au suferit boli cardiovasculare sau fumaţi? Dacă aţi răspuns afirmativ măcar la două dintre aceste întrebări, specialiştii din cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiacă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Timişoara vă aşteaptă să vă faceţi o serie de teste gratuite pentru a putea preveni boli cardiovasculare.


Medicii timişoreni s-au inspirat de la americani şi şi-au unit forţele, fără a cere remunerații pentru această acțiune, pentru a-i ajuta pe pacienţi să urmeze un tratament corespunzător din timp ca să prevină amputarea picioarelor sau chiar decesul. Un motiv al inițierii acestei campanii este și faptul că statisticile arată că una din două persoane cu picioare amputate moare la doi ani de la eveniment.

Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, a afirmat, astăzi, că în ultimii ani au fost realizate peste 1.500 de operaţii din cauza bolilor cardiovasculare, iar prin această campanie se aşteaptă ca numărul amputărilor să scadă, dar „rezultatele se vor vedea abia în 5 – 10 ani. Bolile cardiovasculare nu dor, dar duc la catastrofe şi sperăm să sensibilizăm populaţia”. Campania va începe pe 22 mai, iar persoanele predispuse la aceste boli se pot adresa Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean Timişoara, după ce s-au programat la numărul de telefon 0745 308 086. Controlul durează 15 minute şi este nedureros.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.