Cum motivează tragedia din Boston Djohar Ţarnaev, teroristul care a supraviețuit

Cum motivează tragedia din Boston Djohar Ţarnaev, teroristul care a supraviețuit

0
DISTRIBUIȚI

tarnaev

Djohar Ţarnaev, suspectat de comiterea dublului atentat cu bombă la maratonul din Boston, a scris într-un mesaj că atacul reprezintă o răzbunare pentru ceea ce el consideră drept atacuri din partea Statelor Unite împotriva musulmanilor în Afganistan şi Irak, a declarat un oficial, potrivit Mediafax. Djohar Ţarnaev a susţinut aceste lucruri despre atentat într-un mesaj scrijelit de mână, găsit în barca în care a fost capturat, în grădina din spatele unei case din Watertown, în statul Massachusetts, relatează CNN.

El a scris de mână că victimele atentatului de la Boston sunt victime colaterale, la fel ca musulmanii în război, şi că atacul împotriva unui musulman este un atac împotriva tuturor musulmanilor.


Aceeaşi sursă în domeniul aplicării legii a adăugat că, în principal, Djohar le-a oferit investigatorilor aceleaşi detalii, într-un interogatoriu pe patul de spital, la Boston, după ce a fost capturat.

Dublul atentat cu bombă comis pe 15 aprilie la linia de sosire a maratonului din Boston s-a soldat cu trei morţi şi peste 260 de răniţi. Unul dintre cei doi suspecţi, Tamerlan Ţarnaev, a murit în urma unui schimb de focuri cu autorităţile, după patru zile de la atac. În secret şi după numeroase proteste, el a fost înmormântat într-un cimitir situat într-o zonă rurală, în statul Virginia, luna aceasta. Djohar Ţarnaev a mai scris că nu îi va fi dor de fratele său mai mare, Tamerlan, şi că i se va alătura curând. Acuzat de utilizarea unei arme ce putea provoca daune majore şi victime multiple şi de distrugerea premeditată a unei proprietăţi cauzând moartea, Djohar este încarcerat la Centrul Medical Federal Devens.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.