Curtea de Apel Galaţi a decis suspendarea deciziei de revocare a judecătoarei...

Curtea de Apel Galaţi a decis suspendarea deciziei de revocare a judecătoarei Alina Ghica din CSM

0
DISTRIBUIȚI

alina ghica

Curtea de Apel Galaţi a decis suspendarea hotărârii din 26 februarie de revocare a judecătoarei Alina Ghica din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, decizia nefiind definitivă, informează Mediafax. Instanţa Curţii de Apel Galaţi a admis astăzi cererea Alinei Ghica de suspendare a hotărârii Plenului CSM din 26 februarie privind revocarea ei din funcţia de membru ales al CSM, până la pronunţarea unei decizii definitive în cazul cererii de anulare a actului atacat. Tot astăzi, instanţa supremă a constatat că Alina Ghica a renunţat la judecarea cererii privind strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Galaţi.

În 21 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că nu este competentă să judece dosarul în care Alina Ghica a contestat hotărârea CSM şi a trimis cauza la Secţia de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Curţii de Apel Braşov, decizia fiind irevocabilă.


În 26 februarie, Cristi Vasilică Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj, şi Alina Ghica, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, au fost revocaţi din CSM, ca urmare a voturilor exprimate în acest sens în adunările generale ale judecătorilor.

Cei doi magistraţi au contestat deciziile de revocare la Curtea de Apel Bucureşti, solicitând anularea hotărârilor de revocare din CSM. Ghica a contestat decizia de revocare şi la ICCJ. În cazul Alinei Ghica, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti s-au abţinut în a judeca acţiunea acesteia, astfel că judecătoarea a solicitat strămutarea dosarului, iar cauza a ajuns pe rolul Curţii de Apel Galaţi. Decizia din februarie a Plenului CSM a fost prima în care au fost revocaţi membri ai Consiliului ca urmare a solicitărilor transmise de adunările generale ale judecătorilor. Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a declanşat în 7 ianuarie procedura de revocare din CSM a judecătorului Cristi Danileţ. Un demers similar a fost început în 10 ianuarie, la Curtea de Apel Cluj, pentru revocarea din funcţia de membru al CSM a Alinei Ghica, reprezentant al Curţilor de Apel în Consiliu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.