De ce au renunțat poștașii la protestele anunțate cu surle și trâmbițe

De ce au renunțat poștașii la protestele anunțate cu surle și trâmbițe

0
DISTRIBUIȚI

postas

Angajaţii poştei Române din judeţul Timiş au renunţat la protestul anunţat ieri, dă asigurări Ambrozie Barna, liderul zonal al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Telecomunicaţii. Decizia de a anula greva, anunțată de ieri pentru din această dimineaţă din faţa Poştei Mari a fost luată după ce conducerea Poştei Române a fost de acord să reanalizeze necesarul de angajaţi.


„Conducerea instituţiei a promis, e drept doar verbal, că normarea va fi analizată încă odată. Astfel, factorii poştali din Timiş au decis să renunţe la proteste, cel puţin până pe 28 mai, când este ultima zi de achitare a pensiilor. Am înţeles că trebuie să îi ajutăm pe pensionari. Dacă nu se va realiza o normare corectă, vom intra în grevă”, ameninţă Ambrozie Barna.

Liderul zonal al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Telecomunicaţii este nemulţumit că niciunul dintre liderii de sindicat din ţară nu a fost chemat, ca observator, la şedinţele în care s-a decis ca aproximativ 4.000 de oameni să fie disponibilizaţi. Astfel, începând cu data de 21 mai, această normare va fi reanalizată în prezenţa liderilor de sindicat.

Vă reamintim că luni şi marţi, aproape 2.000 de angajaţi ai Poştei Române din Bucureşti şi Cluj şi-au încetat activitatea, nemulţumiţi de diminuarea normelor de lucru. Pe de altă parte, Poşta Română doreşte ca în acest an să disponibilizeze 4.000 de angajaţi ca urmare a scăderii volumului de prestaţii poştale. Premierul Victor Ponta i-a ameninţat, ieri, pe poştaşi, că în cazul în care vor mai avea loc astfel de greve, se vor lua măsuri drastice. „Poşta Română mai trăieşte în primul rând pentru că noi punem pensiile prin poştă. Altfel, le punem pe card”, a afirmat, ieri, Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.