De ce nu se teme Robu de rezultatul procesului său cu ANI...

De ce nu se teme Robu de rezultatul procesului său cu ANI privind incompatibilitatea funcțiilor de senator și rector

4
DISTRIBUIȚI

liberali19_resize

Umbra acuzațiilor de incompatibilitate pe vremea când era rector la Politehnică și, în același timp, senator ce planează deasupra primarului Timișoarei Nicolae Robu devine tot mai deasă, mai ales că se apropie termenul în procesul său în acest caz, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Edilul-șef a postat, în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care se arată liniștit față de rezultatul procesului. “După cum aţi remarcat, desigur, în ultima vreme se fac speculaţii că eu aş putea fi demis din funcţia de Primar al Timişoarei, dacă ÎCCJ s-ar pronunţa că atunci când eram Rector al UPT şi Senator al României aş fi fost în incompatibilitate. Trecem peste faptul că ar fi evident incorect să fiu declarat în incompatibilitate câtă vreme ambele funcţii le-am obţinut prin alegeri, pentru 4 ani, într-un cadru legal care îmi permitea să le cumulez, cum, de altfel o permite şi actualul cadru”, scrie Robu. Acesta le d[ fanilor săi și o mică lecție de drept: “dar iată ce spune Legea 176 privind sancţiunea aplicabilă în caz de incompatibilitate: «Art. 25 (2) Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, CU EXCEPŢIA CELOR ELECTORALE, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia de demnitate publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.


Dacă persoana A OCUPAT O FUNCŢIE ELIGIBILĂ, nu mai poate ocupa ACEEAŞI FUNCŢIE pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului» (evident: aici mă încadrez eu, funcţiile de Rector şi Senator pe care le-am deţinut simultan fiind ambele eligibile)”, precizează primarul.

Robu ține astfel să precizeze că funcția sa de primar al Timișoarei nu este amenințată, indiferent de decizia judecătorilor. „Dacă, prin absurd, aş fi declarat că aş fi fost în incompatibilitate, sancţiunea pe care aş primi-o ar fi interdicţia de a ocupa timp de 3 ani funcţii de demnitate publică NEELECTORALE (adică, în care se ajunge prin numire: Ministru, Secretar de Stat, Prefect, etc.) şi, dintre funcţiile elective, ACEEAȘI FUNCȚIE, adică: funcţia de Rector şi cea de Senator, funcţii care, evident, nu intră niciuna în aria mea de interes. Pot ocupa, însă, absolut orice altă funcţie electorală: Primar, Deputat, Președinte de Consiliu Județean, Preşedinte / Guvernator de Regiune”. Iar postarea are un final demn de un „războinic al luminii”: “Deci, fără grijă: MERGEM ÎNAINTE!”

Nicolae Robu a intrat în atenția Agenției Naționale de Integritate, alături de Ecaterina Andronescu, Flroian Popa și un alt nume cunoscut în Timișoara, Ștefan Drăgulescu, în urmă cu mai bine de doi ani, inspectorii stabilind că cei patru se află în incompatibilitate, potrivit prevederilor noii Legi a Educației.  Astfel, actualul primar al Timișoarei a fost, din 2008, rector și ordonator principal de credite al Universității Politehnica din Timișoara, dar și senator. Potrivit ANI, Robu, precum și ceilalți trei, s-au aflat în incompatibilitate din 10 februarie 2011.

4 COMENTARII

  1. de ce nu se teme ?…pentru ca gunoaiele din PNL,partidul cu cei mai mari banditi,hoti si sarlatani vor schimba legea ANI prin O.U.G.,aceste lepre,gunoaie,flegme ,au prostit lumea sa-i voteze pentru a-si „aranja ploile”,80% dintre ei sunt PUSCARIABILI,au dosare penale in cercetare si faza de judecata,fug de puscarie cu ajutorul cretinilor,spalatilor pe creier de televizor :D,asa tara,asa popor…………TAMPITII AU INVINS :))))))

  2. Eu citesc in articolul vostru ca legea spune ca ”Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, CU EXCEPŢIA CELOR ELECTORALE, pe o perioadă de 3 ani”. Păi funcția de primar nu e ea electorală? Deci Robu poate fi fără probleme primar eu nu văd care ar fi problema.

  3. Cojocare secretaru se lauda deja ca iel o sa fie uns Primar dupe ce robu i-a picioru in c*ur si imidiat o sa-i faca vant lu stoia direct in in ograda cristewstilor sa le suga lu aia powwwla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.