Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv

2
DISTRIBUIȚI

catuse

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS & RDS Ioan Bendei, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit unei decizii luate astăzi de Judecătoria Sectorului 1, la propunerea procurorilor anticorupţie, informează Mediafax. Decizia nu este definitivă, Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Alexandrescu, anunţând că a atacat deja cu recurs hotărârea Judecătoriei. Recursul se va judeca la Tribunalul Bucureşti. Mateuţ a declarat, înainte de anunţarea deciziei de arestare, că din interceptările aflate la dosar nu ar rezulta că victima a suferit vreo traumă psihologică sau emoţională în urma presupusului şantaj al clientului său, dovadă că aceasta nu a procedat cum i s-ar fi cerut. „Relevant în acest caz este dacă a avut loc o constrângere, dacă a rezultat o tulburare psihică a victimei în urma ameninţării şi care să fi împins victima să acţioneze în detrimentul propriei voinţe”, a arătat Mateuţ.

Avocatul a mai spus că organul de urmărire penală din acest caz, respectiv DNA, nu avea competenţă să deruleze o anchetă pentru acest presuspus şantaj.


„Persoana ce face obiectul infracţiunii de şantaj este una fizică, nu juridică, iar organul de urmărire penală nu avea competenţă pentru a derula o anchetă în cadrul acestei infracţiuni de şantaj. Ar fi fost de competenţa DNA dacă fapta era dusă până la capăt şi dacă se producea o pagubă materială mai mare de 200.000 de euro”, a explicat Mateuţ. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut, astăzi, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti arestarea preventivă a lui George Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, urmărit penal pentru şantaj şi reţinut joi seară, pentru 24 de ore.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), directorul general al Antena TV Group este urmărit penal pentru şantaj, după ce, în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, ar fi constrâns „un administrator al unei societăţi comerciale să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de învinuit, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză”. Dosarul lui Alexandrescu a fost constituit ca urmare a denunţului făcut de administratorul firmei, a precizat DNA.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.