Doi timișoreni, premiați de UNITER. Cine a câștigat premiul pentru debut și...

Doi timișoreni, premiați de UNITER. Cine a câștigat premiul pentru debut și o distincție specială pentru muzică de teatru

0
DISTRIBUIȚI

silvia torok 1

Doi tineri din Timișoara au fost premiați de UNITER la gala desfășurată luni seara la Iași. Ei sunt angajații celor două teatre în limbile minorităților, o actriță la teatrul în limba germană, celălalt premiant făcând parte din colectivul de la instituția de limbă maghiară.

Actrița Silvia Török de la Teatrul German de Stat din Timișoara și-a adjudecat premiul UNITER pentru debut. Ea a fost recompensată pentru rolul Iris din spectacolul Das Mädchen im Goldfischglas / Fetiţa din bolul peştelui auriu, pus în scenă la instituția timișoreană. Silvia a fost nominalizată la premiile Uniunii Teatrale din România împreună cu sora sa, Olga Török pentru interpretările lor ca fiică şi mamă în acelaşi spectacol, Das Mädchen im Goldfischglas / Fetiţa din bolul peştelui auriu de Morris Panych.

Actriţă a Teatrului German de Stat Timişoara (TGST) din stagiunea 2011/2012, după ce şi-a desăvârşit formarea la Facultatea de Teatru a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, la clasa profesorului Miklós Bács, Silvia Török are 26 de ani și mai poate fi văzută în stagiunea curentă şi în spectacolele Cuplutoniu, Derdiedans şi Ţinuturile joase.

cari tibor

 Muzica teatrului la înălțime

Compozitorul Teatrului Maghiar Csiky Gergely din Timișoara a primit luni seara o distincție specială din partea Senatului UNITER.


Cári Tibor este laureatul Premiului special pentru Muzică de teatru, distincţie decernată de Senatul UNITER. Absolvent al Facultăţii de Muzică din Timişoara, artistul a debutat ca pianist în Lecţia de Eugene Ionesco, în regia lui Victor Ioan Frunză, producţie 2001 a teatrului de limbă maghiară din orașul nostru. Din acest punct artistul a crescut an după an. Astăzi, la 34 de ani, Cári Tibor este un important creator al echipei Teatrului Maghiar din Timişoara, în postura de compositor, iar de-a lungul carierei și-a adjudecat numeroase premii.

La premiile UNITER a mai fost nominalizat scenograful Adrian Damian de la Teatrul Național Timișoara,  pentru decorurile spectacolului Viața e Vis de Calderon de la Barca, în regia lui Mihai Mănuțiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.