Dosarul „Valiza” la Curtea Supremă: Cum s-a dat în spectacol cel mai...

Dosarul „Valiza” la Curtea Supremă: Cum s-a dat în spectacol cel mai popular pușcăriaș din România

4
DISTRIBUIȚI

BecaliCatuse

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, au venit, azi dimineaţă, la instanţa supremă, unde se judecă recursul în dosarul „Valiza”, în care sunt acuzaţi, alături de Gigi Becali, de fapte de corupţie, informează Mediafax. Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost adus în jurul orei 11.30 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării. Becali a fost ţinut în dubă, în curtea instanţei supreme, aproximativ o oră, până când instanţa a început judecarea dosarului „Valiza”. „Chiar de mă voi duce în ghearele morţii, Domnul e cu mine”, a spus Gigi Becali la intrarea în sala de judecată, ridicând mâinile încătuşate deasupra capului.

Completul de cinci judecători de la instanţa supremă continuă discuţiile în dosarul „Valiza”, aflat în faza de recurs după ce procurorii anticorupţie au atacat decizia de achitare a lui Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino.


În decembrie 2008, Gigi Becali a fost trimis în judecată în dosarul „Valiza” de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Victor Piţurcă a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, pentru complicitate la dare de mită, iar Alina Ciul, unul dintre avocaţii lui Becali, şi Radu Marino au fost acuzaţi de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului „Gloria 1922 Bistriţa” sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la „Universitatea Cluj” aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal – Liga I – aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu „CFR 1907 Cluj”, preciza DNA.

 

4 COMENTARII

 1. Eu asa stiam ca darea/luarea de mita se refera exclusiv la functionarii publici si presupune incalcarea unor prevederi legale … 😀
  Sau ma insel cumva???

 2. Boul asta de Becali a intrat la puscarie pe mana si pe gura lui proasta !
  PS.- Pai jucatorii sunt legitimati la cluburi de fotbal,iar aceste cluburi apartin FRF,care-i institutie de stat,nu-i COCINA LUI SANDU SI DON CORLEONE ! Daca nu le place sa-si faca ei campionat particular !

 3. Art. 1, alin. 1 din Statutul FRF : Federația Română de Fotbal ( FRF ) este persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ, autonomă, neguvernamentală.
  Asta înseamnă că e instituție de stat ???
  Sau e ceva de genul : nu știm nimic dar comentăm să părem inteligenți .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.