Eşecul marionetei care se vroia păpuşar

Eşecul marionetei care se vroia păpuşar

3
DISTRIBUIȚI

dragos bota

Preşedintele PSD Timiş, Titu  Bojin, a simţit gustul amar al  înfrângerii de două ori consecutiv în doar câteva săptămâni. Ajuns în fruntea organizaţiei doar pentru că Ilie Sârbu i-a dat binecuvântarea în unul dintre episoadele războiului pesedisto – pesedist, Bojin şi-a folosit instinctele şi talentul nativ de a forţa lucrurile pentru a ajunge preşedinte al consiliului judeţean. Ajutat masiv de valul electoral anti-pedelist, singurul pesedist care a rămas în fruntea unei instituţii deconcentrate cu mulţi bani în buget cu sprijinul direct al lui Constantin Ostaficiuc în timpul guvernării Boc şi-a văzut visul împlinit.

De pe scaunul de şef al judeţului a început să se comporte ca un prim secretar, impunând oameni în funcţii care nu au nici o legătură cu ideea de profesionalism sau menţinând în funcţii protejaţi şi protejate ale „Brandului”.


A fost lăsat să-şi facă numărul cât timp a rămas în lungimea aţei păpuşarului. Înconjurat de lingăi şi aplaudaci aleşi pe sprânceană, Bojin a început să creadă că este lider regional, dacă nu chiar naţional şi că într-adevăr este o mare valoare a politicii. S-a aruncat în lupta pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, încercând în stilu-i caracteristic să-şi declare „independenţa”, şi dând cu tifla celor care nu făceau cum îşi dorea. A eşuat fără drept de apel. Reîntors în „parohie”, a încercat să-şi ia revanşa şi să transforme filiala într-o anexă a poftelor sale. Orbit de visul său, şi-a îndepărtat până şi pe cei care odată i-au fost aprope şi au mers alături de el. Zbaterile marionetei au fost atât de mari, încât păpuşarul l-a lăsat să se încurce în propriile-i aţe.  Ca să nu mai aibă dureri de cap de acu încolo. Preşedinte cu un birou permanent care oricând poate să-i întoarcă orice decizie, Bojin s-a reîntors la statutul care l-a consacrat.

3 COMENTARII

  1. Statutul lui:Functia sau postul ocupat masinist
    Numele angajatorului Intreprinderea de mecanizare, transport, lucrari de îmbunatatiri funciare – IMTLIF Timisoara
    Perioada 1978-1985—————————–Perioada 2001 – 2004
    Titlul diplomei obtinute Doctor în inginerie civila
    Numele si tipul institutiei de învatamânt / furnizorului de formare Universitatea Politehnica TimisoaraFacultatea de Hidrotehnica

  2. „E foarte greu. În primul rând, tre­­bu­ie o condiţie fizică extraordinară, apoi talentul de a putea transmite păpușii ceea ce simţi tu sufletește, atenţie distributivă, păpușa să se vadă, tu să nu te vezi, să o mânuiești în așa fel încât să nu te uiţi la ea. Să o simţi mai mult și să ai și forţă.”

  3. MARIONÉTĂ s.f. 1. Păpușă manevrată cu sfori, care interpretează diferite roluri pe o scenă specială. 2. (Fig.) Executant servil, lipsit de individualitate; interpus. [Pron. -ri-o-. / < fr. marionnette].
    Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.