EXCLUSIV Doi comisari de la Garda Financiară prinși în flagrant de luare...

EXCLUSIV Doi comisari de la Garda Financiară prinși în flagrant de luare de mită VIDEO UPDATE 2 Decizia procurorului

6
DISTRIBUIȚI

comisar garda financiara caras mita

Procurorii DNA Timișoara au prins astăzi în flagrant, în timp ce primeau mită, doi comisari de la Garda Financiară. Flagrantul a fost realizat în sediul unei firme din Caransebeș, unde Zeicu Sebastian și  Doban Remus Alin s-au dus în control. Asupra lor a fost găsită suma de 1.000 de lei, pe care o primiseră pentru a închide ochii la eventualele nereguli descoperite. Din probele adunate de anchetatori a reieșit că angajații Gărzii Financiare Caraș-Severin au transformat controalele în motive de a încasa „taxă de protecție”, după alte două verificări primind 1.000 și, respectiv, 600 de lei.


Cei doi urmează să fie audiați la sediul DNA Timișoara, unde au fost aduși pentru audieri. Aceștia au refuzat să facă orice fel de declarații, iar unul dintre ei, cu ochelari de soare puși, a încercat să lovească o cameră de luat vederi. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Conform ultimei declarații de avere, Zeicu Sebastian are un apartament în Reșița din 2006 de 98 mp și jumătate dintr-o casă în  Ungaria, achiziționată de soția sa în 2009, două autoturisme – un Logan și un Audi, un credit ipotecar de 26.000 euro pe 25 de ani. Venitul său ca și comisar al Gărzi financiare a fost de 44122 lei, sumele câștigate de soție nefiind specificate. În cazul lui Doban, acesta a declarat că deține în concesiune un teren de 1000 mp la Văliug, este coproprietarul unei case de 170 mp în Reșița, a unui BMW din 2005 și are de plătit un credit de 40.000 euro până în 2036.

UPDATE 2 Pe numele celor doi comisari de la Garda Financiară Caraş Severin au fost emise ordonanţe de reţinere, urmând ca mâine să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă

comisar garda financiara caras mita 1

6 COMENTARII

  1. ne invartim intr-un cerc vicios .Salarii mici de mizerie sub limita decentei intr-o tara cu preturi elvetiene .Io nu ma mir ca slujbasii statului se murdaresc uneori .

  2. nu este normal ca daca ai un salar mic sa-ti faci zeciuiala din bnii care ii datorezi statului, adica tot cetatenilor sai. Tocmai din aceasta cauza niciodata nu ne vor creste salariile!

  3. Foarte bine le-a facut. Domnului Zeicu nu-i mai ajungeai la nas. In cativa ani s-a ingrsat ca un porc. Pe unde se ducea toti ii faceau numai plecaciuni. Lasa sa nu uite de unde a plecat. In 2002 a dat unei foste colege de facultate suma de 8000 marci sa scape de o pedeapsa cu dosare de somaj. Au facut ce au facut cu procurorii pana au scapat. Au platit altii ! Nici o fapta nu ramane neplatita !

  4. Nu sunt preturi elvetiene la noi,ba din contra sunt preturi mult mai mici decat in restul tarilor dezvoltate din UE. La puscarie cu aceste rebuturi.

  5. Eee. . .Felicitari DNA si SRI pentru supportul informativ in aceasta actiune ! E minunat ca in Ro se poate intimpla si asa ceva ! Pina nu se va stirpi coruptia din rindul functionarilor publici cu lefe „modeste” de 3367 ron pe luna nu se va schimba nimic ! Pe cind controlale si la vamesii din Timis ? La alde Velmir Stoian si seful lui? Felicitari FNA si SRI pentru documentarea infractiunii ! Felicitari d-lui Dragos Bota ptr articol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.