EXCLUSIV “Leul” Dominique Archie se îndreaptă spre sălile de baschet din Italia

EXCLUSIV “Leul” Dominique Archie se îndreaptă spre sălile de baschet din Italia

0
DISTRIBUIȚI

archie2(1)

Dominique Archie are mari șanse să evolueze în Italia din sezonul viitor, potrivit unor surse. Americanul ar fi negociat cu cei de la Acea Roma, formație din prima ligă de baschet din Peninsulă. Deocamdată, transferul nu a apărut pe site-ul eurobasket.com.

Archie a venit în urmă cu două sezoane la BC Timișoara. Jucătorul a fost providențial în sezonul 2011-2012, când ”leii” din Banat au ajuns în finala Cupei României și în cea a campionatului.


Atunci, Archie a format, alături de Bogdan Popescu și Zlatko Jovanovic, coloana vertebrală a echipei vicecampioane. După primul sezon în România, conducerea a făcut mari eforturi să îl păstreze pe Archie la Timișoara. Sezonul acesta, Dominique a avut o medie de 13 puncte pe meci, cinci recuperări și trei pase decisive, un aport important pentru formația bănățeană, care a terminat sezonul pe locul șase. Iar acum contractul său a expirat. Conducerea clubului a spus că nu poate confirma oficial plecarea lui ”D” în Italia. ”Am auzit și eu zvonul cum că Dominique ar negocia cu echipa din Roma, dar nu pot să confirm, pentru că nu am vorbit nici cu el, nici cu impresarul lui”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, managerul general al BC Timișoara, Leontin De Maio. Acesta a precizat că, în funcție de noul antrenor, se va stabili dacă se vor renegocia contracte cu jucătorii care au jucat în alb-violet sezonul acesta. Acum, sub contract sunt cei trei jucători de la U 23, George Toth, Zoran Milencovici și Georgian Păun, dar și Zlatko Jovanovic, care vara trecută a semnat o înțelegere pentru două sezoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.