Gafa comisă de Angela Merkel în faţa lui François Hollande: cum l-a...

Gafa comisă de Angela Merkel în faţa lui François Hollande: cum l-a numit pe preşedintele Franţei

0
DISTRIBUIȚI

France's President Hollande and German Chancellor Merkel kiss each other after their speeches during the 50th anniversary ceremony of a reconciliation meeting in Reims

Angela Merkel a comis, ieri, o gafă în cadrul conferinţei de presă comune cu François Hollande, pe care l-a confundat cu unul dintre iluştrii săi predecesori, François Mitterrand, sub privirile amuzate ale preşedintelui francez, potrivit Mediafax.


„Temele asupra cărora vom lucra au fost evocate de François Mitterrand: este vorba despre stimularea competitivităţii, a muncii, a creşterii economice. Şomajul (în rândul) tinerilor, bineînţeles, are o importanţă capitală în proiectul nostru”, a declarat cancelarul german înainte de a-şi da seama de gafa comisă. „François Hollande, nu François Mitterrand! François Hollande!”, a reluat ea, zâmbind, în timp ce un surâs larg a apărut pe faţa preşedintelui francez. Cancelarul german şi preşedintele francez s-au exprimat după ce au adoptat o contribuţie franco-germană privind creşterea economică şi locurile de muncă în vederea summitului european de la sfârşitul lui iunie, pe fondul unei rate record a şomajului, înregistrată în Franţa în aprilie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.