Garsonierele, “cenușăresele” pieței imobiliare din Timișoara

Garsonierele, “cenușăresele” pieței imobiliare din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

blocuri

Timișorenii pot cumpăra cu bani puțini locuințe mai spațioase. Dacă înaintea crizei un apartament cu două camere costa cât două garsoniere, acum lucrurile s-au schimbat radical. Odată cu ieftinirea masivă consemnată în ultimii cinci ani pe segmentul rezidenţial, diferenţa dintre anumite categorii de imobile s-a îngustat considerabil. La Timișoara cu prețul plătit pentru o garsonieră acum cinci ani, înainte de adâncirea crizei, cumperi acum un aprtament nou, cu două camere.

Costurile de trecere de la o garsonieră la o locuinţă cu două camere au scăzut de la 28.000 de euro, cât era în perioada de boom imobiliar, la 15.500 de euro în perioada de criză.


Astfel, diferenţa dintre un apartament cu o cameră și unul cu două camere e semnificativă. Dacă în medie, înaintea crizei, o garsonieră se apropia de 50.000 de euro, acum  prețul unui asemenea spațiu locativ nu ajunge la 30.000 de euro. Diferența nu e așa de mare între spațiile locative cu două, respectiv trei camere, arată aspecialiștii imobiliari. ”Direfența dintre un apartament cu două camere şi unul cu trei nu s-a redus atât de mult: aceasta se situa, în martie 2013, la 11.500 de euro, faţă de 14.500 de euro în aceeaşi perioadă din 2008”, explică Daniel Crainic, analist imobiliar. Dacă în 2008 un apartament cu două camere costa puțin peste 75.000 de euro, acum prețul unei astfel de locuințe este de 45.000 de euro, iar cu 11.000 de euro în plus deja timișorenii pot cumppra un aprtament frumos cu trei camere.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.