IT-stul care aleargă spre un viitor mai bun pentru copii a pornit...

IT-stul care aleargă spre un viitor mai bun pentru copii a pornit la drum GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

parc_alergator0008

Remus Sime, inginerul IT care a decis să alerge sute de kilometri ca să atragă atenția asupra situației copiilor care provin din familii sărace a pornit astăzi în cursă. El va sprinta timp de patru zile, pentru a parcurge 200 de kilometri între Timișoara și Beiuș.

Angajatul Alcatel a ales o metodă inedită pentru a ajuta elevii cu rezultate bune la învăţătură care provin din familii modeste, în orașul său natal, Beiuș. Pe traseu el va colecta bani pentru tinerii care învaţă la Colegiul Naţional Samuil Vulcan din Beiuş. Tânărul de 26 de ani a învățat el însuși la acest liceu, iar acum vrea să îi ajute pe copiii de aici. “Îmi doresc ca şi anul acesta să termin cu succes evenimentul sportiv. După maratonul de la Viena din 2012 dedicat campaniei Alerg Pentru o Cauză, acum vreau să alerg 200 de km în perioada 15 – 18 mai. În prima zi voi ajunge la Lipova. Cu aproximativ 50 de km alergaţi în fiecare zi voi ajunge sâmbătă la Beius. Am emoţii pentru ultimele două zile deoarece efortul din primele zile se va simţi în muşchi. Dar pentru asta m-am antrenat până acum. Îmi doresc să atrag cât mai multe donaţii, oricât de mici. La finalul anului şcolar, cu ocazia decernării premiilor, vor fi anunţate şi bursele de studiu care pot fi acordate elevilor. Se pot dona bani până se termină anul şcolar. Am extins perioada pentru că anul acesta sumele colectate sunt mai mici. Până acum, sunt fonduri pentru 2,5 burse în valoare de 1.200 de lei. Anul trecut au putut fi sprijiniţi 20 de elevi cu burse şi premii.


Am  fost încurajat să continui această campanie de mesajele primite de la primii bursieri. Toţi au apreciat susţinerea financiară şi au folosit banii în interes şcolar. Este impresionant să vezi că şi ei, deşi sunt foarte tineri, sunt dornici să facă performanță, să înveţe mai bine, să aibă acces în universităţi importante din ţară şi în facultăţi care au rezultate bune şi absolvenţi care îşi găsesc uşor un loc de muncă”, a declarat Remus Sime, la plecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.