Lecție de istorie pe două roți: cum au învățat elevii despre Revoluția...

Lecție de istorie pe două roți: cum au învățat elevii despre Revoluția din ’89 pedalând cu spor

0
DISTRIBUIȚI

biciclete_revolutie

Istoria se învață mai bine în mișcare, iar dacă e vorba de istoria contemporană a Timișoarei, informațiile se asimilează de minune în mișcare. Zeci de elevi din Timișoara au avut parte, astăzi, de o lecție de istorie inedită. Ei au făcut un tur, pe biciclete, al monumentelor dedicate Revoluției din Decembrie 1989.

Pelerinajul pe biciclete la monumentele eroilor a fost inițiat de Casa Corpului Didactic Timiș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și cu Asociația Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 din Timișoara.


”Elevii care au participat la acțiune sunt de la Colegiul Național «C.D. Loga» Timișoara, Liceul Teoretic «Bela Bartok», Liceul de Arte Plastice, Școlile Generale nr. 26, nr. 16, nr. 7, și nr. 15, toate din Timișoara. Copiii au făcut un tur pe biciclete pe traseul Memorialul Revoluției (str. Oituz) – Piața Mărăști – Str. Gh. Dima – Piața 700 (Monument Omul Țintă) – Piața Victoriei – Catedrala Mitropolitană (Monumentele Crucificare și Triptic) – Bd. Regele Ferdinand – Str. 20 Decembrie – Muzeul Banatului (Monumentul Martirii) – Piața Iancu Huniade – Bd. Brătianu – Hotel Continental (Monumentul Evoluție) – Bd. Revoluției 1989 – Podul Decebal (Monumentul Pieta) – Piața Traian (Monumentul Clopotul), după care s-au oprit și au discutat despre Revoluția din 1989 de la Timișoara”, au povestit organizatorii.

Cristian Vlad, președintele Casei Corpului Didactic a mai spus că ideea pelerinajului instructive pentru elevi s-a născut în toamnă. Tot atunci instituția a semnat un parteneriat cu Asociația Memorialul Revoluției. ”Încercăm să îi facem pe cei din tânăra generație să cunoască și să înțeleagă evenimentele din decembrie 1989”, a spus Vlad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.