”Leii mici” de la BC Timișoara, premiați de Robu pentru titlul de...

”Leii mici” de la BC Timișoara, premiați de Robu pentru titlul de campioni naționali. Cu ce se mândrește primarul

0
DISTRIBUIȚI

DSCF0031

Echipa sub 23 de ani de la BC Timișoara a fost premiată în deschiderea ședinței de plen din cadrul Consiliului Local Timișoara în această după-masă. Alb-violeții au cucerit titlul de campioni naționali în campionatul național de tineret și au primit acum din partea primăriei plachete și o cupă de campioni.

Campionii de tineret ai Timișoarei sub 23 de ani sunt Zoran Milencovici, Casian Todorov, Vlad Szekely, Adrian Tamaș, Cătălin Sabău, George Toth, Vasile Stan, Raul Covaciu, Adrian Cata, Georgian Păun, Sorin Diaconu, pregătiți de Cristian Bota și Tiberiu Ondreikovics. Căpitanul Zoran Milencovici a spus că a mai fost premiat pentru rezultatele din baschet, dar tot a avut emoții. ”După un an de muncă, antrenamente și sacrificiu am câștigat acest campionat, care înseamnă foarte mult pentru noi. Ne doream mult acest titlu, am pornit cu șansa a treia la început și suntem cu atât mai fericiți că am câștigat. Suntem foarte fericiți că toată lumea apreciază munca noastră. Un avantaj mare a fost faptul că am jucat pe teren propriu, atmosfera din echipă, dar și suporterii care ne-au susținut. Nu mă așteptam să fie premiați acum. Am mai fost premiat cu echipa mare și când eram mai mic”, a declarat Zoran Milencovici. Pentru George Toth, pivotul Timișoarei, a fost prima experiență de acest gen și prima dată când a stat față în față cu primarul. ”A fost o experiență unică, niciodată nu am avut ocazia să îl întâlnesc față în față pe domnul Robu, chiar mi-a plăcut că am avut ocazia să primesc premiu din mâna lui.


Am avut un pic de emoții, s-a văzut pe mine că tremuram, nu foarte mult, dar a fost bine. Pentru BC Timișoara e primul titlul la nivel de juniori și sperăm să aducem și pe viitor aceleași rezultate. De ce, poate anul viitor luăm titlul și la seniori, am auzit că există planuri foarte serioase”, a declarat George Toth.

Ajutați de vitamine

Duminică, o parte dintre jucătorii care au evoluat la U 23 au luptat și la Turneul Final U 18 de la București. Aici, tinerii legitimați la CSȘ Bega, club care se ocupă de juniorii Timișoarei, au cucerit titlul de campioni. Între cei cu dublă legitimare la CSȘ Bega și BC Timișoara se află și Raul Covaciu. ”Ne bucurăm foarte mult, e o recompensă pentru noi, pentru munca pe care am depus-o în acest an. La U 18 a fost un turneu cam de același nivel, însă nu am avut avantajul terenului propriu și al suporterilor, dar am luptat până la capăt și am reușit să obținem titlul național. La cei care au jucat și la U 23 s-a simțit oboseala, însă am luat ceva vitamine și am jucat. E cel mai bun an al meu. Am avut emoții la premiere, sunt niște momente rare pe care le prețuiesc foarte mult, îmi vor rămâne mereu în minte”, a declarat Raul Covaciu, dublu campion U 23 și U 18. Antrenorul Cristian Bota a spus că de anul viitor, Casian Todorov și Raul Covaciu ar putea fi și ei legitimați și la echipa de seniori a BC Timișoara. ”Mulțumim oficialităților pentru că ne-au recompensat cu o plachetă frumoasă și cu multe felicitări. Acest titlu național ne obligă pentru sezonul următor la mai multă muncă, sper să facem o figură frumoasă anul viitor. Raul Covaciu și Casian Todorov ar putea veni la echipa mare, în afară de cei trei George Toth, Zoran Milencovici și Georgian Păun. Avem viitor, dar trebuie muncit foarte mult”, a declarat Cristian Bota.

Robu, mândru de performanța la finanțare a municipalității

Primarul Nicolae Robu nu a ratat ocazia să sublinieze că instituția pe care o conduce sprijină sportul prin finanțări consistente. Edilul-șef s-a lăudat că Primăria Timișoara investește cel mai mult în sport. ”Performanțele noastre sportive au demonstrat că investițiile de până acum au meritat. Sperăm ca urmând exemplul acestor bravi tineri, și echipa de seniori va face o performanță la fel cum ne-a obișnuit să o facă. De asemenea, îmi exprim speranța ca și celelalte ramuri sportive să obțină rezultate similare. Suntem mulțumiți că suntem municipalitatea care sprijină cel mai substanțial sportul”, a declarat Nicolae Robu înainte de premiere. Peste două săptămâni, la următoarea ședință de plen, vor fi premiate și fetele de la BCM Danzio, campioane și ele la U 23.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.