Valorile locale abonate la sprijin și restul lumii

Valorile locale abonate la sprijin și restul lumii

0
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Printre „dumele“ care dau bine la marele public, mai ales în zona asta în care vrând-nevrând ne place să ne „fălim“, este o zicală luată-n braţe de nenumărate ori mai ales de oamenii politici. Şi nu doar de ei, căci în această horă intră şi diversele persoane „cu greutate“ care apelează de prea multe ori la ea. E chestia aceea care deşi poate fi exprimată în multe moduri pe scurt se sintetizează prin „noi sprijinim valorile locale“. Se practică la scară largă, e un slogan deştept şi care dă bine.

Desigur, se sprijină unele valori locale. Acelea care sunt în gaşca în care trebuie. Ceilalţi sunt neimportanţi. Pe lângă nenumărate declaraţii şi intenţii de bun augur, avem multe zone „goale“. Oameni care, cocoţaţi în funcţii cu răspundere, preferă să stea cuminţi şi să nu mişte un deget pentru a oferi un ajutor valorilor locale care chiar au nevoie.


Poate n-ar fi chiar imposibil ca tinerii muzicieni să beneficieze de oareşce sprijin. După modelul unor ţări civilizate care oferă gratuit săli de repetiţie sau diverse sume de bani cu titlul de „sponsorizare“.

Poate ar fi frumos ca din când în când să se mai ţină concerte şi prin frumoasa sală multifuncţională de la consiliul județean. Cu alte valori locale, nu doar cele care au abonament acolo. Soluţii ar fi multe, dacă ar exista voinţă. Care există în alte locuri. De exemplu, în gestul unor tineri inimoşi, care realizează anual câte o compilaţie cu trupe timişorene. Cea de-a cincea compilaţie dedicată exclusiv muzicienilor timişoreni – pregătită ca în fiecare an de către cei de la anonimTM – a fost lansată oficial fără niciun sprijin din partea acelora care se bat cu cărămida-n piept că ei sunt cei care apără valorile timişorene.

Pe la colţuri, mulţi muzicieni timişoreni ridică din umeri în cel mai fericit caz atunci când cineva îi întreabă despre sprijinul primit de la autorităţi. Desigur, pe foaie acest concept sună bine. Dacă ar exista şi-n practică, ar fi şi mai mişto. Până una alta, singurul sprijin pentru valorile locale este cel oferit acelora care ştiu să întoarcă printr-un fel sau altul favorul. Restul, e o poveste frumoasă de adormit copii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.