Nouă jucători de la RCM Timișoara au pedalat alături de studenții de...

Nouă jucători de la RCM Timișoara au pedalat alături de studenții de la Universitatea de Vest

0
DISTRIBUIȚI

image

Echipa de rugby RCM MVT UVT Timișoara s-a alăturat unei acțiuni de promovare a mersului pe bicicletă desfășurată astăzi cu ocazia Zilei Universității de Vest. Cum galben-albaștri poartă numele instituției de învățământ superior din oraș, nouă jucători au venit să demonstreze că nu se pricep doar la mânuirea balonului oval, ci sunt și ”tari” pe picioare când vine vorba de mersul pe bicicletă.

Reprezentanţii Universităţii de Vest au gândit un traseu de aproape şapte kilometri prin oraș. La acțiune au participat studenți, dar și jucătorii de rugby, iar startul a fost dat în fața clădirii centrale a Universității de pe bulevardul Vasile Pârvan, până în Ronaț. Daniel Carpo, Cătălin Fercu, Gabriel Conache, Eugen Căpățînă, Bogdan Bradu, dar și neozeelandezii Johnny Sola, Paula Kinikinilau, Viliami Moala și Jack Umaga sunt jucătorii care au venit la această acţiune.


Johnny Sola a avut cel mai ”original” echipament, fiind încălțat cu șlapi. Jucătorul a spus că în țara sa s-a plimbat cu șlapi pe bicicletă și e obișnuit. ”A trebuit să schimb prima bicicletă pentru că nu avea frâne. Pot să merg pe bicicletă în șlapi, sunt obișnuit, așa merg la mine acasă. Acolo, oamenii umblă în șlapi pentru că e foarte cald. Am învățat să merg pe bicicletă la șase ani, a fost greu, am căzut de câteva ori”, şi-a amintit Johnny Sola.

Unul dintre cei mai amuzați jucători a fost Gabriel Conache. ”E ca în copilărie, încercăm să participăm la acest proiect. Așa ne-au cerut de la club, și pedalăm și noi cu studenții. N-am mai pedalat de pe la 13-14 ani. Mersul pe bicicletă însă nu se uită niciodată. Nu cred că o să avem probleme cu accidentări. O să stăm mai în urmă, vom lăsa studenții în fața. Cu siguranță Carpo se va descurca cel mai bine, el e un fan al bicicletelor”, a declarat Gabriel Conache. Într-adevăr, Daniel Carpo a venit bine pregătit, cu bicicleta proprie, pe care se plimbă des. ”Îmi place, e un sport foarte plăcut, îți creează un pic de adrenalină. Și aceasta e o ocazie de a fi împreună cu familia rugbyștilor și ne bucurăm de acest moment. Am întrebat dacă e concurs și nu e, doar o plimbare și o propagandă adusă acestui sport frumos. Sperăm că nu o să avem parte de incidente și toată lumea va ajunge teafără la bază. Am învățat să merg pe bicicletă când eram foarte mic, mai întâi pe tricicletă, apoi pe bicicletă. Acum am bicicleta aceasta, pe care mi-am dorit-o foarte mult. Când eram mic aveam o bicicletă rusească, ce aveau părinții. Pentru mine e o pasiune, am avut și trasee montane la care am participat și cu echipa de club”, a povestit Daniel Carpo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.